Грінки з білого хліба з яйцем на сковороді - смачні, солодкі, солоні і з часником
Смачні грінки з білого хліба з яйцем можна приготувати кількома способами. Багато що залежить від того, які бажаєш отримати і на додаток, до якої страви. Для грінок, зручніше використовувати тостерний хліб, він м'якше і не буде «колотися» після прожарювання. Але, якщо хліб занурювати в яйце, то підійде будь-який білий хліб або батон. Про такий рецепт грінок тут і піде мова.
Складові:
шматочки хліба;
2 яйця;
зелень (кріп);
твердий сир;
шпроти;
часник (за бажанням);
сіль;
цукор;
рослинна олія.
Як зробити грінки на сковороді
Яйця збовтуємо з накришених кропом. Не забуваємо посолити.
В окремій тарілці натираємо сир.
Добре розігріваємо олію. Дуже важливо, так як холодне масло сильно наситить хліб.
Хліб занурюємо в яйце.
Обсмажуємо одну сторону і перевертаємо.
На гарячу сторону встеляли трохи сиру.
Обсмажування грінок триває близько 10 секунд на одну сторону, так як виконується все на великому вогні.
Грінки будуть смачними навіть якщо їх не встеляти сиром. Все залежить від наявності інгредієнтів в холодильнику.
Грінки під шпроти в яйце не занурюють. Їх обсмажують просто на маслі і при бажанні натирають часником. На фото видно які вийшли красені. &# 128521;
Грінки не обов'язково повинні бути солоними. Їх можна зробити солодкими. Для цього, в яйце додають цукор і обсмажують далі за рецептом.
Солодкі грінки можна посмажити і без яєць. Для цього, потрібно зробити солодкий сироп (вода + цукор - пропорції по смаку) і занурити в нього хліб. Потім, обсмажити як написано в рецепті вище.
Солодкі грінки подаються з джемом, згущеним молоком або в пудрі.