Хлібні тости з яйцем і зеленню на сніданок
Тости є підсмажені або підсушені шматочки хліба. Це, свого роду, гарячі бутерброди. Є багато рецептів приготування смачних і ситних тостів. Одним з моїх улюблених є тости з яйцями. Для приготування таких бутербродів, я, звичайно, намагаюся взяти перепелині. Оскільки такі яйця невеликого розміру, то вони досить вигідно виглядають на шматочках хліба або батона. Про те, як зробити апетитні тости з перепелиними яйцями, ділюся в цьому рецепті, а крок за кроком зроблені фото наочно продемонструють приготування.
Нам будуть потрібні наступні інгредієнти:
- скибочки хліба або батона - 4 штуки;
- яйце перепелине - 4 штуки;
- масло рослинне - 2 столові ложки;
- часник - 1 зубчик;
- свіжа зелень - для прикраси;
- сіль за смаком;
- чорний мелений перець - за смаком.
Як приготувати тости з яйцем на сковороді
Отже, спочатку підготуємо хлібну основу. Нарізаємо відповідний шматок хліба або батона на скибочки. Можна, звичайно ж, взяти і вже готовий нарізний хліб або батон.
Поверхня сковороди зовсім небагато змащуємо будь-яким рослинним маслом. Викладаємо на сковороду хлібні скибочки для піджарки.
З кожного боку підсмажуємо скибочки до утворення легкої рум'яної скоринки.
Тепер, кожен підсмажений хлібний шматочок з одного боку (можна і з двох) натираємо очищеним часниковим зубчиком.
На сковороду додаємо рослинне масло. Швидко розколюємо на сковороду перепелині яйця і підсмажуємо їх.
Викладаємо підсмажені перепелині яйця на підготовлений хліб.
Прикрашаємо кожен шматочок посіченою свіжою зеленню. Можна просто невеликий гілочкою або листям зелені, якщо у вас петрушка або кінза.
Наші смачні хлібні тости з яйцем і зеленню готові. Можна подавати на сніданок або перекус.
Представлений рецепт тостів з перепелиними яйцями є базовим. Їх можна доповнити, наприклад, тонким шматочком бекону, а поверх покласти по половинці помідори черрі. Фантазуйте, і приємного вам апетиту!