Спокуса - смачний горіховий десерт з безе з кремом і бананами
Спробувавши одного разу солодкий домашній десерт Спокуса, складно стримувати себе, щоб не приготувати його ще, ще і ще раз ... Повітряна шоколадна меренга, ніжний заварний крем, горіхи і банан - дуже гармонійний і вдале поєднання. Легкий десерт з безе і крему дуже вдало поєднує всі інгредієнти. Нічого не залишається зайвим: з двох білків печеться горіхове безе, а з двох жовтків - заварний крем. Беріть на замітку мій крок за кроком оформлений рецепт з фото і балуйте себе і рідних!
Отже, нам потрібно:
- білок яєчний - 2 штуки;
- цукор - 6 ст. ложок;
- какао-порошок - 1 ст. ложка;
- банан - 1 штука;
- заварний крем - 150 грам;
- горіхи (у мене волоські) - 75 грам;
- масло рослинне (без запаху) - для змащування форми;
- ваніль - на кінчику ножа.
Як приготувати десерт з безе в домашніх умовах
Починаємо готувати з випічки солодкої шоколадної меренги. Для цього, білки збити до стійких піків, за допомогою міксера. Всипати весь цукор і ваніль, в процесі роботи міксера.
Отримана пінна маса повинна бути пружною і добре тримати форму. Всипати какао-порошок, перемішати лопаткою.
Силіконову форму для десерту вибрати прямокутної форми. Змастити силіконову форму соняшниковою або оливковою олією без запаху. Масла потрібно дуже небагато. Посипати цукровим піском.
Частина шоколадної білкової маси викласти у форму. Потім, зробити шар горіхів, щоб вони були всередині, як начинка.
Зверху викласти ще білкову масу, прикрасивши її волоськими горіхами. Форма не повинна бути сильно повної, адже в процесі запікання безе збільшиться в об'ємі.
Розігріти духовку до 110-120 градусів і відправити в неї форму з білковою масою і горіхами. Час приготування залежить від розміру форми і бажаної структури десерту. Від 1 години до 1,5 годин.
Я випікала безе одну годину і всередині він залишився трохи вологим, як я і люблю. З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло дві штуки безе розміру, як показано на фото.
Дати випічці охолонути і лише потім виймати з форми.
Змастити тістечко безе заварним кремом. Я готую заварний крем на жовтках в мікрохвильовці за 5 хвилин.
Банан очистити і нарізати тонкими кружечками. Прикрасити змащений заварним кремом десерт з безе кружечками банана. Зверху присипати какао-порошком.
Домашній, смачний і простий десерт подавати відразу після приготування. Повітряна структура горіхового безе в поєднанні з заварним кремом та бананом, подарують справжню насолоду всім любителям солоденького. Готуйте з любов'ю для коханих! Смачних вам десертів!