Вершково-заварний крем на основі французького крему Патісьер
Приготований вершково-заварний крем виходить дуже легкий і повітряний. За основу я взяла заварний крем з крохмалем, який всі знають як Патісьер. Він оптимально підходить для прошарків бісквітних і листкових тортів, наповнення тістечок і булочок. Простий, покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам при приготуванні все зробити швидко і правильно.
Для заварного крему з вершками і крохмалем потрібно:
- 0,5 літра молока 4% -6%;
- 150 грам білого цукру з 5 грамами ванілі;
- 3 курячих жовтка з 1 курячим яйцем (Д-В);
- 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю;
- 60 грам вищого сорту пшеничного борошна;
- 50 грам солодковершкового масла 72% -82%;
- 320 мл 33% -35% вершків.
Як приготувати вершково-заварний крем на основі заварного крему Патісьер
Готувати почнемо з того, що в ковшике ручним віночком розмішуємо цукор з ваніліном, жовтками і одним яйцем. Потім, просіюємо крохмаль, перемішаний з борошном, і втручається їх в яєчну суміш. Вливаємо невеликими порціями молоко і ретельно розмішуємо все, поки не закінчиться молоко. Ставимо на вогонь з постійним обертанням віночка.
Чекаємо моменту, коли крем початку заварюватися і рівномірно густіти, опускаємо м'яке масло, перемішуємо і знімаємо з плити.
Перекладаємо готовий заварений крем Патісьер в зручну посуд. Покриваємо його харчовою плівкою в контакт і чекаємо його повного охолодження.
Отже, крем Патісьер повністю охолов і став густішим. У діжу міксера вливаємо вершки (вони повинні бути добре охолоджені) і збиваємо їх до середніх, або ще називають м'яких, піків. Потім, лопаткою втручаємося їх в заварний крем.
Міксером тут користуватися не варто. Є ймовірність перебити вершки.
Готовий вершково-заварний крем на основі французького крему Патісьер готовий і його можна прибрати в холодильник. Нехай чекає свого часу для застосування.