Наш рецепт » Випічка » Уалібах - осетинський пиріг з сиром в духовці

Уалібах - осетинський пиріг з сиром в духовці

Уалібах - це осетинський пиріг з сиром з дріжджового тіста. Це одні з найпопулярніших пирогів в Осетії, які готують в кожній родині і з будь-якого приводу. Сьогодні їх можна замовити або купити готові. А я розповім, як можна їх приготувати на своїй кухні, що б всіх домочадців порадували справжні домашні осетинські пироги. Всі тонкощі приготування осетинських пирогів з сиром демонструє мій крок за кроком оформлений рецепт з фото.

Для приготування тіста:

  • 1 стакан (250 мл) питної теплої води;
  • 1 ст. ложка гранульованих сухих дріжджів;
  • 30 мл рослинного масло без ароматів;
  • ¼ ч. Ложки дрібної морської солі;
  • 520-500 грам борошна екстра або в / с.

Для приготування сирної начинки:

  • 700 грам м'якого сиру сулугуні (в оригіналі використовують осетинський сир);
  • 1 стакан (250 мл) 26% -30% сметани;
  • 1 ст. ложка з гіркою борошна;
  • зелень кінзи або петрушки;
  • 60 грам солоного вершкового масла (використовуємо для змазування).

зміст

  • 1 Як спекти уалібах з сиром і зеленню
  • 1.1 Дріжджове тісто для осетинських пирогів
  • 1.2 Начинка для осетинських пирогів з сиром
  • 1.3 Формуємо і печемо осетинські пироги уалібах

Як спекти уалібах з сиром і зеленню

Дріжджове тісто для осетинських пирогів

І так, щоб приготувати цей осетинський пиріг, заведемо тісто на дріжджах. У високу каструлю або миску всипаємо дріжджі, заливаємо їх водою (t = 38 ° С). Перемішуємо ложкою / віночком до тих пір, поки вони повністю не розчиняться у воді. Потім всипаємо сіль, наливаємо масло, поступово вводимо борошно і починаємо заміс. Замішане тісто збираємо в гладкий кульку, який укладаємо в діжу, покриваємо її щільно плівкою і витримуємо в теплі 55-60 хвилин. За цей час воно буде підходити.

Уалібах - осетинський пиріг з сиром в духовці

Коли тісто підійшло, ділимо його на 6 однакових частин, які формуємо і підкочує в кульки. Викладаємо їх на робочу поверхню з борошном і накриваємо плівкою. Ми залишаємо так хвилин на 20 відпочивати.

Уалібах - осетинський пиріг з сиром в духовці

Начинка для осетинських пирогів з сиром

Сир потрібно натерти на крупній тертці і змішати його зі сметаною. На цьому етапі потрібно пробувати її на сіль. Якщо сир був не надто солоний, то варто додати трохи солі, щоб сирна начинка не отримала прісний відтінок. Потім всипаємо борошно і все перемішуємо.

Основна частина начинки вже готова. На цьому етапі в неї можна додавати рубану зелень за бажанням.

Уалібах - осетинський пиріг з сиром в духовці

Формуємо і печемо осетинські пироги уалібах

Розігріваємо духовку до 220 ° С.

Беремо перший грудочку тесту і розтягуємо / розминаємо його в пласт по робочій поверхні з борошном, але не тонко. Десь 8-9 мм у висоту виходить один пласт. Рівність кола тут абсолютно не має значення. У центр отриманої коржі кладемо 1/6 частина начинки.

Уалібах - осетинський пиріг з сиром в духовці

Тепер збираємо краю тесту до центру і щільно все з'єднуємо / склеюємо.

Уалібах - осетинський пиріг з сиром в духовці

Потім, дуже акуратно розгортаємо отриману заготовку, але не занадто натискаємо на тісто, щоб не продавити його. Перекладаємо перший пиріг в суху форму і в центрі продавлюємо лунку пальцем. Згинаємо вказівний палець і згином між другою і третьою фалангою вказівного пальця натисніть на центр.

Уалібах - осетинський пиріг з сиром в духовці

Відправляємо форму із заготівлею в духовку і отпекаем пироги 4-6 хвилин. Час випічки залежить від духовки. Змащуємо пироги розтопленим вершковим маслом, тримаємо ще одну хвилину в духовці і виймаємо. Так само чинимо з усіма іншими уалібахамі.

Уалібах - осетинський пиріг з сиром в духовці

Поки я допекла все осетинські пироги з сиром, до фото сесії дожили тільки останні три.

Уалібах - осетинський пиріг з сиром в духовці

І це не дивно. Розноситься по дому аромат готової випічки нікого не залишить байдужим.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Дріжджові ватрушки з сиром
Дріжджові ватрушки з сиром
Найпоширеніша і знаменита дріжджова випічка в російській кухні, яку найчастіше подають до чаю - це ватрушки з сиром. Їх можна легко і просто навчитися готувати самостійно, а як це зробити, читайте

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору