Уалібах - осетинський пиріг з сиром в духовці
Уалібах - це осетинський пиріг з сиром з дріжджового тіста. Це одні з найпопулярніших пирогів в Осетії, які готують в кожній родині і з будь-якого приводу. Сьогодні їх можна замовити або купити готові. А я розповім, як можна їх приготувати на своїй кухні, що б всіх домочадців порадували справжні домашні осетинські пироги. Всі тонкощі приготування осетинських пирогів з сиром демонструє мій крок за кроком оформлений рецепт з фото.
Для приготування тіста:
- 1 стакан (250 мл) питної теплої води;
- 1 ст. ложка гранульованих сухих дріжджів;
- 30 мл рослинного масло без ароматів;
- ¼ ч. Ложки дрібної морської солі;
- 520-500 грам борошна екстра або в / с.
Для приготування сирної начинки:
- 700 грам м'якого сиру сулугуні (в оригіналі використовують осетинський сир);
- 1 стакан (250 мл) 26% -30% сметани;
- 1 ст. ложка з гіркою борошна;
- зелень кінзи або петрушки;
- 60 грам солоного вершкового масла (використовуємо для змазування).
зміст
- 1 Як спекти уалібах з сиром і зеленню
- 1.1 Дріжджове тісто для осетинських пирогів
- 1.2 Начинка для осетинських пирогів з сиром
- 1.3 Формуємо і печемо осетинські пироги уалібах
Як спекти уалібах з сиром і зеленню
Дріжджове тісто для осетинських пирогів
І так, щоб приготувати цей осетинський пиріг, заведемо тісто на дріжджах. У високу каструлю або миску всипаємо дріжджі, заливаємо їх водою (t = 38 ° С). Перемішуємо ложкою / віночком до тих пір, поки вони повністю не розчиняться у воді. Потім всипаємо сіль, наливаємо масло, поступово вводимо борошно і починаємо заміс. Замішане тісто збираємо в гладкий кульку, який укладаємо в діжу, покриваємо її щільно плівкою і витримуємо в теплі 55-60 хвилин. За цей час воно буде підходити.
Коли тісто підійшло, ділимо його на 6 однакових частин, які формуємо і підкочує в кульки. Викладаємо їх на робочу поверхню з борошном і накриваємо плівкою. Ми залишаємо так хвилин на 20 відпочивати.
Начинка для осетинських пирогів з сиром
Сир потрібно натерти на крупній тертці і змішати його зі сметаною. На цьому етапі потрібно пробувати її на сіль. Якщо сир був не надто солоний, то варто додати трохи солі, щоб сирна начинка не отримала прісний відтінок. Потім всипаємо борошно і все перемішуємо.
Основна частина начинки вже готова. На цьому етапі в неї можна додавати рубану зелень за бажанням.
Формуємо і печемо осетинські пироги уалібах
Розігріваємо духовку до 220 ° С.
Беремо перший грудочку тесту і розтягуємо / розминаємо його в пласт по робочій поверхні з борошном, але не тонко. Десь 8-9 мм у висоту виходить один пласт. Рівність кола тут абсолютно не має значення. У центр отриманої коржі кладемо 1/6 частина начинки.
Тепер збираємо краю тесту до центру і щільно все з'єднуємо / склеюємо.
Потім, дуже акуратно розгортаємо отриману заготовку, але не занадто натискаємо на тісто, щоб не продавити його. Перекладаємо перший пиріг в суху форму і в центрі продавлюємо лунку пальцем. Згинаємо вказівний палець і згином між другою і третьою фалангою вказівного пальця натисніть на центр.
Відправляємо форму із заготівлею в духовку і отпекаем пироги 4-6 хвилин. Час випічки залежить від духовки. Змащуємо пироги розтопленим вершковим маслом, тримаємо ще одну хвилину в духовці і виймаємо. Так само чинимо з усіма іншими уалібахамі.
Поки я допекла все осетинські пироги з сиром, до фото сесії дожили тільки останні три.
І це не дивно. Розноситься по дому аромат готової випічки нікого не залишить байдужим.