Виборзький булочки - здобні булочки з посипанням і повидлом
Рецепт виборзькі булочок знаменитий з ще довоєнних часів і часто описувався в кулінарних книгах того часу. Так, це не простий рецепт, який зажадає особливої уваги і часу, щоб домогтися результату і побачити на своєму столі прекрасні дуже ніжні і пишні як пух, солодкі дріжджові здобні булочки з посипанням і начинкою з джему або повидла. Як красиво спекти і оформити виборзькі булочки з штрейзелем - із задоволенням розповідаю в своєму рецепті з покроково зробленими фото.
Нам знадобиться:
- 1 порція Виборзького дріжджового тіста;
- 160-170 грам абрикосового джему;
- 60 грам розтопленого вершкового масла.
Для штрейзеля нам знадобиться:
- 100 грам борошна пшеничного в / с;
- 100 грам білого цукру;
- 50 грам солодковершкового масла 82%.
зміст
- 1 Як приготувати здобні булочки з посипанням і начинкою
- 1.1 Як зробити штрейзель
- 1.2 Як красиво оформити здобні булочки з посипанням
Як приготувати здобні булочки з посипанням і начинкою
Як зробити штрейзель
В одній ємності змішуємо борошно, цукор і шматочки холодного масла. Всі ці інгредієнти перетираємо між долонями до отримання крихти.
Як красиво оформити здобні булочки з посипанням
Готове тісто ділимо на 12 рівних частин (можна скористатися кухонними вагами). Беремо шматочок тесту, розплющуємо його в долоні, а потім починаємо збирати краї коржика до центру. Тепер скачуємо кульку вже на робочій поверхні швом вниз, нещільно покривши кульку долонею. Акуратно беремо підготовлену булочку внизу, де був шов, і занурюємо її в тепле (!) Розтоплене масло і відразу ж опускаємо в штрейзель.
Викладаємо булочки на силіконовий килимок швом вниз.
Покриваємо тестові заготовки плівкою і залишаємо для вистоювання на одну годину. Потім, знімаємо плівку, за допомогою маточки від ступки робимо поглиблення в центрі булочки до самого дна і заповнюємо отвір абрикосовим джемом.
Ще раз покриваємо булочки плівкою і расстаіваться їх 30 хвилин. За цей час розігріваємо духовку до 180 ° С.
Випікаємо виборзькі булочки близько 12-15 хвилин.
Знімаємо випічку з дека, охолоджуємо і ... пробуємо.
Я взяла і зламала одну булочку.
Тісто вийшло неймовірно ніжне, а штрейзель такий хрусткий. Вийшли дуже смачні Виборзький булочки.