Домашній вершковий пломбір - морозиво зі згущеного молока, вершків і жовтків
Пропоную Вашій увазі ще один смачний рецепт морозива з моєї колекції - домашній вершковий пломбір. Він відрізняється незвично ніжною текстурою і найбільш наближений до смаку до промислової продукції. Ніжне і смачне домашнє морозиво ми будемо готувати з згущеного молока, вершків і жовтків з желатином. Такий склад позбавить його від кристаликів льоду і дозволить танути не так швидко при кімнатній температурі, як інші види домашнього холодних ласощів. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам просто і швидко приготувати вершковий пломбір в домашніх умовах.
Складові:
- молоко - 50 гр;
- вершки 25% і вище - 325 гр;
- яйця - 3 шт;
- цукор - 25 гр;
- згущене молоко - 125 гр;
- желатин - 5 гр;
- ванілін - 0,5 гр.
Як зробити домашній вершковий пломбір з згущеного молока, вершків і жовтків
Приготування морозива починаємо з того, що желатин замочуємо в столовій ложці холодної води.
У сотейник поміщаємо жовтки (білки для приготування морозива нам не знадобляться), цукор, ванілін і згущене молоко. Згущене молоко беріть якісну - від цього залежить смак готового продукту.
Розтираємо все до побіління. Вливаємо вершки з молоком.
Ретельно розмішуємо суміш до отримання однорідної суміші. Додаємо набряклий желатин.
Вершково-жовткову суміш нагріваємо до 82 градусів Цельсія. Якщо термометра у вас немає і точно проконтролювати температуру немає можливості, орієнтуємося на легке загустение суміші і поява пара над її поверхнею. Желатин повинен повністю розчинитися. Пам'ятаємо, що ні в якому разі не повинні допустити закипання, щоб не пропали його желюючий властивості і не згорнулися жовтки.
Готову кремову суміш потрібно остудити і далі готувати за інструкцією до вашої морожениці.
Якщо ж мороженица відсутня, заморожуємо морозиво в морозилці. Не забуваємо чотири рази з інтервалом в 1-1,5 години виймати його і збивати або просто перемішувати, щоб не допустити кристалізацію продукту.
Готовий домашній вершковий пломбір при подачі сервіруємо на свій розсуд.
Пам'ятайте, що найсмачніший десерт стає ще смачніше при красивою подачі.
Використовуючи цей простий рецепт домашнього вершкового пломбіру, ви зможете почастувати своїх домашніх і гостей смачним холодним десертом. Апетитних вам кулінарних шедеврів!!!