Ніжні медальйони зі свинини в мультиварці
Найсмачніша, ніжна, можна сказати, елітна частина свинини це, звичайно ж, вирізка. А ще, вирізка відноситься до нежирним частинам свинячої туші і, тому, максимально корисна для організму людини. Сьогодні я пропоную кулінаркою разом зі мною приготувати в мультиварці найніжніші і, неймовірно, смачні медальйони зі свинячої вирізки, попередньо мариновані в спеціях і томатному соку. Готувати такі медальйони зі свинини в мультиварці дуже просто, але, головне, що страва не залишить байдужими навіть найвибагливіших гурманів.
Складові:
- вирізка свиняча -700 гр;
- томатний сік (можна морс) - 200 мл;
- сіль - 1 ч.л .;
- приправа для м'яса - 2 ч.л .;
- рослинне масло - 50 мл.
Для приготування медальйонів зі свинячої вирізки нам знадобиться свиняча вирізка. З інших частин свинини медальйони просто не можливо буде нарізати.
Томатний сік для цієї страви я зазвичай беру домашній з зернами, але підійде і магазинний томатний сік або навіть розведена у воді томатна паста.
Сушені травички для м'яса кожна господиня нехай підбирає на свій смак.
Як посмажити медальйони зі свинини в мультиварці
Спочатку нам потрібно зі свинячої вирізки нарізати медальйони. Робиться це просто, м'ясо ріжеться поперек волокон на шматочки товщиною не більше одного сантиметра.
Потім, медальйони складаємо в судок і посипаємо сіллю і спеціями з двох сторін.
І поливаємо м'ясо томатним соком.
Накриваємо судочек кришкою і прибираємо в холодильник не менше, ніж на дві години (а краще на ніч), щоб м'ясо промаринувалося.
Мультиварку виставляємо на режим «жарка», наливаємо в чашу рослинне масло, і чекаємо трохи поки мультиварка нагріється.
Медальйони зі свинячої вирізки дістаємо з маринаду і злегка віджимаємо, а так же, знімаємо спеції і томатні зерна.
Ось і нагрілася наша мультиварка, в розпечене масло укладаємо медальйони плотненько один до одного.
Через пару хвилин перевертаємо їх на іншу сторону.
Щоб не подряпати антипригарне покриття чаші мультиварки можна скористатися кулінарними щипцями з силіконовими накладками.
З іншого боку медальйони, теж, смажимо не більше двох хвилин.
Так як свиняча вирізка дуже ніжна і добре промаринуватися, довше смажити м'ясо немає необхідності.
Смажені свинячі медальйони прибираємо на тарілку, а томатний сік, в якому вони маринувалися, виливаємо в мультиварку і, не змінюючи режим приготування, випаровуємо зайву рідину для отримання смачною томатної підливи до м'яса.
Медальйони зі свинячої вирізки смажені в мультиварці вийшли симпатичні, соковиті, ароматні і дуже ніжні.
Подавати до столу їх можна з томатною підливою, а гарніром для м'яса можуть стати будь-які каші, макарони, запечений в духовці картопля, картопляне пюре або овочі, приготовані на пару.