Пісні голубці з гречкою, грибами і картоплею
Пісні голубці з грибочками картоплею і гречкою я часто готую для своїх домочадців і не тільки в пост. Кулінаркі, пропоную приготувати за моїм рецептом смачні-пресмачні, дуже симпатичні, ніжні, ситні, а головне, корисні пісні голубці. Викладаю мій детальний рецепт з покроково зробленими фото і нехай він стане наочним посібником для кулінарок вперше вирішили приготувати цю страву.
Складові:
- гречана крупа - 300 гр;
- картопля - 500 гр;
- цибулина - 1 шт. (Велика);
- морквина - 1 шт. (Велика);
- капуста - 1 середній качан;
- гриби (глива або печериця) - 300 гр;
- масло пісне - 150 мл;
- кухонна сіль - 2 ч.л .;
- лист лавровий - 3 шт .;
- перець горошок гіркий - 10 горошин;
- паста томатна - 100 гр.
Як приготувати голубці з гречкою, грибами і картоплею
Перед приготуванням голубців потрібно заздалегідь розібрати капусту по листочків. Як підготувати капусту для голубців я докладно описала в рецепті голубців з рибою і рисом.
У охололи капустяного листя гострим ножем видаляємо потовщення і грубі прожилки.
Далі, нам потрібно приготувати начинку для пісних голубців.
Гречку заливаємо водою (500 мл) відварюємо до готовності, але не переварюємо.
Гриби треба на 15 хвилин замочити в холодній воді. Після такого замочування грибочки буде набагато простіше відмити від забруднень.
Моркву і цибулю очищаємо від шкірки.
Ретельно моєму печериці. Грибочки і цибулю дрібно нарізаємо, моркву потрібно потерти на тертці.
Підсмажуємо на сковороді з рослинним маслом спочатку моркву і цибулю.
Потім, додаємо гриби і, помішуючи лопаткою, не припиняємо обсмажувати, поки не випарується рідина.
Картоплю нам потрібно почистити, нашаткувати шматочками і відварити до готовності в підсоленій воді. З каструлі з картоплею повністю зливаємо картопляний відвар і залишився картоплю ретельно розминаємо товкачем.
Всі інгредієнти для начинки готові і коли вони охолонуть можна приступити до їх змішування.
Після ретельного перемішування вийшла ось така маса.
Голубці я буду готувати в товстостінній каструлі з нержавійки. На дно наливаємо трохи олії і кладемо підготовлені капустяне листя.
Це робиться, щоб голубці не прилипли до каструлі під час приготування.
Далі, приступаємо власне до закручюванню голубців. На середину капустяного листа кладемо начинку.
Спочатку згинаємо бічні частини капустяного листа всередину (до начинки). Потім верхню і нижню частину листа загинаємо всередину. Виходить ось такий симпатичний рулетик-голубець.
Наші пісні голубці складаємо в каструлю один на одного.
Потім, томатну пасту розводимо в 700 мл води, додаємо в заливку сіль.
Заливаємо голубці томатної заливанням, додаємо в каструлю лавровий лист і перець горошок.
Каструлю з голубцями ставимо на великий вогонь.
Після закипання вогонь зменшуємо до мінімуму, а каструлю накриваємо кришкою і варимо голубці протягом півгодини.
Ось так виглядають наші голубчики в розрізі. Як видно на фото - начинка однорідна і не вивалюється.
Дуже смачні пісні голубці з гречкою, грибами і картоплею подаємо їдоках разом зі сметаною.
Приємного всім апетиту!