Наш рецепт » Другі страви » Курячі гомілки з картоплею в духовці запечені в сметані

Курячі гомілки з картоплею в духовці запечені в сметані

Курячі гомілки з картоплею в духовці - це рецепт, який повинен бути в кожній сімейній кулінарній книзі. Дуже доступний і бюджетний варіант їжі, яку приготувати просто і блюдо гарантовано вдається всім.

До того ж, цей рецепт хороша палочка-виручалочка, коли потрібно не дуже затратно і швидко нагодувати раптово наскочили гостей. Нижче я детально опишу весь процес приготування, а мої покроково зроблені фото допоможуть вам швидше освоїти цей рецепт.

Що нам треба взяти:

  • курячі гомілки - 1-2 на порцію;
  • картопля - 3-4 шт. на порцію;
  • цибуля ріпчаста - 2-3 шт .;
  • сметана - 2-3 стол.ложки;
  • лавровий лист - 1 шт .;
  • сіль;
  • чорний перець мелений.

Курячі гомілки з картоплею в духовці запечені в сметані

Запікати картопля з куркою будемо в вогнетривкому блюді, потім його можна буде виставити прямо на стіл - буде святкова і гарна подача страви. Для початку, визначаємося з кількістю картоплі і курячих гомілок для приготування.

Як запекти курячі гомілки з картоплею в духовці

Картоплю чистимо, нарізаємо не товста кружками, солимо і перчимо. Картоплю викладаємо в каструльку для запікання, додаємо лаврушку.

Курячі гомілки з картоплею в духовці запечені в сметані

На картопля викладаємо шар цибулі, порізаного кільцями. На фото видно, як я це зробила.

Курячі гомілки з картоплею в духовці запечені в сметані

Ніжки курки посипаємо сіллю і перцем. Тепер, їх потрібно красиво укласти на картоплю з цибулею. Наливаємо в блюдо трохи води (десь півсклянки).

Курячі гомілки з картоплею в духовці запечені в сметані

Курячі гомілки при запіканні стануть гарними й рум'яними, якщо змастити їх сметаною. Ось як це у мене вийшло.

Курячі гомілки з картоплею в духовці запечені в сметані

Запікати гомілки будемо при 200ºС до повного приготування картоплі: він повинен легко проколюватися ножем. Готовність м'яса визначаємо по золотистій скоринці і світлого соку, який виділяється при проколюванні.

Курячі гомілки з картоплею в духовці запечені в сметані

Тепер, блюдо нехай трохи охолоне і потім його можна виставляти на стіл прямо в ємності, в якій воно запікати.

Курячі гомілки з картоплею в духовці запечені в сметані

Розкладаємо запечена картопля і курячі гомілки на порції, посипаємо зеленню і кличемо всіх до столу. Думаю, що домочадцям припаде до смаку просте і ситне гаряча страва, приготовлена ​​власноруч і з любов'ю. Всім прекрасного апетиту!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору