Курячі гомілки з картоплею в духовці запечені в сметані
Курячі гомілки з картоплею в духовці - це рецепт, який повинен бути в кожній сімейній кулінарній книзі. Дуже доступний і бюджетний варіант їжі, яку приготувати просто і блюдо гарантовано вдається всім.
До того ж, цей рецепт хороша палочка-виручалочка, коли потрібно не дуже затратно і швидко нагодувати раптово наскочили гостей. Нижче я детально опишу весь процес приготування, а мої покроково зроблені фото допоможуть вам швидше освоїти цей рецепт.
Що нам треба взяти:
- курячі гомілки - 1-2 на порцію;
- картопля - 3-4 шт. на порцію;
- цибуля ріпчаста - 2-3 шт .;
- сметана - 2-3 стол.ложки;
- лавровий лист - 1 шт .;
- сіль;
- чорний перець мелений.
Запікати картопля з куркою будемо в вогнетривкому блюді, потім його можна буде виставити прямо на стіл - буде святкова і гарна подача страви. Для початку, визначаємося з кількістю картоплі і курячих гомілок для приготування.
Як запекти курячі гомілки з картоплею в духовці
Картоплю чистимо, нарізаємо не товста кружками, солимо і перчимо. Картоплю викладаємо в каструльку для запікання, додаємо лаврушку.
На картопля викладаємо шар цибулі, порізаного кільцями. На фото видно, як я це зробила.
Ніжки курки посипаємо сіллю і перцем. Тепер, їх потрібно красиво укласти на картоплю з цибулею. Наливаємо в блюдо трохи води (десь півсклянки).
Курячі гомілки при запіканні стануть гарними й рум'яними, якщо змастити їх сметаною. Ось як це у мене вийшло.
Запікати гомілки будемо при 200ºС до повного приготування картоплі: він повинен легко проколюватися ножем. Готовність м'яса визначаємо по золотистій скоринці і світлого соку, який виділяється при проколюванні.
Тепер, блюдо нехай трохи охолоне і потім його можна виставляти на стіл прямо в ємності, в якій воно запікати.
Розкладаємо запечена картопля і курячі гомілки на порції, посипаємо зеленню і кличемо всіх до столу. Думаю, що домочадцям припаде до смаку просте і ситне гаряча страва, приготовлена власноруч і з любов'ю. Всім прекрасного апетиту!