Курячі крильця на картопляної подушці в духовці
Моя подруга, яка побувала в Італії, багато і захоплено говорила про національну італійську кухню. Сьогоднішній рецепт - курячі крильця на картопляної подушці - відразу припав мені до душі. Дуже простий, доступний, бюджетний і, на мій погляд, більше асоціюється з нашою кухнею. Я його трохи адаптувала під себе і ось ділюся з вами. Мій крок за кроком оформлений рецепт з фото допоможе зрозуміти, як приготувати це смачне блюдо.
Ось такими продуктами треба запастися:
- курячі крила - 6-8 шт .;
- картопля - 700-800 гр;
- майонез - 2-3 стол. ложки;
- соняшникова олія;
- чорний перець мелений - 1 4 чайної ложки;
- спеції «хмелі-сунелі» - 1 2 чайної ложки;
- спеції «прованські трави» - 1 2 чайної ложки;
- естрагон сушений - 1 2 чайної ложки;
- сіль.
Як приготувати крила з картоплею в духовці
Отже, ми запаслися необхідною кількістю курячих крилець. Моєму їх і підсушують.
Тепер, крила потрібно підготувати для маринування. Змішуємо всі сухі спеції і посипаємо ними курячі крила, подсаливаем.
Додаємо майонез і як слід перемішуємо. Згодитися і магазинний майонез, але краще приготуйте домашній майонез. Ви можете замінити майонез рослинним маслом або сметаною. Ось як виглядають наші крильця з майонезом.
При наявності часу, накрийте крила і поставте в холодильник на 2-3 години. Так вони краще промаринується і будуть смачніше.
Приступаємо до наступного етапу приготування і займемося картоплею. Почистимо її і поріжемо тонкими кружечками. Порізану картоплю треба посолити, поперчити і збризнути олією. Розкладаємо кружальця картоплі в формі для запікання, попередньо змащеній олією.
Тепер, на картопляну подушку викладаємо замариновані крила і блюдо відправляємо в попередньо розігріту духовку до 200 ° С. Набираємося трохи терпіння і чекаємо появи неймовірного аромату на кухні. &# 128521; Страва готова, якщо картопля легко протикає ножем, а крильця придбали красивий золотистий «загар».
Запечені в духовці курячі крильця на картопляної подушці можна подати на стіл прямо в формі для запікання і вже потім розкласти по тарілках. Як бачите, простий рецепт приготування вишуканої страви доступний кожному і ви легко можете приготувати його використовуючи мій покроковий рецепт.
Пригощайтеся самі і почастуєте своїх рідних і друзів смачними крилами курки, запеченими в духовці під майонезним маринадом на картопляної подушці!