Наш рецепт » Другі страви » Курячі грудки запечені з картоплею і помідорами в духовці

Курячі грудки запечені з картоплею і помідорами в духовці

Шанувальникам соковитих, смачних і ситних страв, які готуються в печі (ну, а в нашому випадку - в духовці) пропонується нескладний рецепт запеченої картоплі з курячою грудкою. Відмінний кулінарний «союз»! Ці два гастрономічних продукту і так завжди відмінно поєднуються, але в нашому рецепті дані інгредієнти ще доповнені цибулею і свіжим помідором. Пропонуємо вам приготувати до трапези (будь то обід або вечерю) смачні курячі грудки запечені з картоплею і помідорами в духовці. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє приготування запеченого страви.

Складові:

Курячі грудки запечені з картоплею і помідорами в духовці

  • куряча грудка - 1 шт .;
  • картопляні бульби - від 5 шт .;
  • цибуля - 1 шт .;
  • майонез (будь-який) - 1,5 супових ложки;
  • помідор (пружний) - 0,5 або 1 шт .;
  • масло рослинне - 2 супові ложки;
  • сіль, спеції (приправи) - за смаком.

Як запекти курячі грудки з картоплею і помідорами в духовці

Розморожену (не до кінця) курячу грудку промиваємо, на кожній частині робимо гострим ножем надрізи.

Курячі грудки запечені з картоплею і помідорами в духовці

Половинки курячого філе змащуємо гарненько майонезом і щедро присипаємо спеціями (у нас це сіль і суміш мелених перчиком). На ваш смак можна використовувати будь-які інші приправи.

Курячі грудки запечені з картоплею і помідорами в духовці

Відставляємо грудку в майонезі поки в сторону, а самі приступаємо до підготовки картоплі. очищаємо його.

Курячі грудки запечені з картоплею і помідорами в духовці

Нарізаємо картопляні бульби на четвертинки або на 6 частин. На скільки частин нарізати картоплю залежить від розміру бульби. Картопляну нарізку викладаємо у форму. У неї не забудьте попередньо влити олію. Посипаємо картопля сіллю і спеціями.

Курячі грудки запечені з картоплею і помідорами в духовці

У розрізи, які ми зробили на курячої грудях, укладаємо тонкі часточки пружного помідора. Розміщуємо фаршировану грудку на картопляний шар.

Курячі грудки запечені з картоплею і помідорами в духовці

Вміст форми закриваємо кільцями (півкільцями) лука.

Курячі грудки запечені з картоплею і помідорами в духовці

Накриваємо форму фольгою і ставимо страву запікатися при 200 градусах в духовці. Орієнтовний час готування - 40 хвилин.

Курячі грудки запечені з картоплею і помідорами в духовці

Готові курячі грудки запечені з картоплею викладаємо на порційні тарілки, сервіруємо апетитними дольками картоплі і свіжою зеленню.

Курячі грудки запечені з картоплею і помідорами в духовці

Як бачите, смачні запечені страви готувати можна легко і просто. Смачного!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору