Молода картопля з куркою в духовці в рукаві
Після бурхливих свят і калорійної їжі або знемагаючи в літню спеку, так хочеться якогось спокійного дієтичного страви. Смачний молода картопля запечений в духовці з куркою і овочами - саме таке блюдо. Використовуючи мій крок за кроком оформлений рецепт з фото молода картопля з куркою в духовці зможете приготувати дуже легко і просто. Їсти таке запечене блюдо дуже навіть смачно і корисно всім. Готуйте на здоров'я!
Інгредієнти, які знадобляться:
- 5 штук великого молодої картоплі;
- 1 морква;
- 1 великий болгарський перець будь-якого кольору;
- 2 цибулини середнього розміру;
- 550-600 грам курячого міксу (гомілка, стегно, крило);
- 1,5 грама сухого розмарину;
- 1,25 грама паприки;
- 3 грами великої морської солі;
- 2 ст. ложки свіжого соку лимона або лайма;
- улюблена зелень для прикраси (у мене кінза).
Як запекти молода картопля з куркою в духовці в рукаві
Для початку включаємо духовку в режим 190 градусів.
В окремому посуді маринуємо курячий мікс зі спеціями і соком лимона або лайма.
Картопля промиваємо та нарізаємо великими кружечками. Цибулини і морква чистимо, також крупно нарізаємо. Болгарський перець (у мене жовтий) очищаємо від насіння і ріжемо великими смужками.
Тепер, складаємо все разом в кулінарний рукав і затискаємо його кліпсою (можна перев'язати ниткою або з'єднати степлером). Обережно перевертаємо наповнений рукав кілька разів, щоб вміст змішалося.
Кладемо рукав на деко, зверху проколюємо його зубочисткою в одному місці і відправляємо в духовку на 45 хвилин. Потім, надривається рукав і ще тримаємо в духовці не довше ніж 7 хвилин.
Тепер викладаємо на блюдо готову курочку, картопля і всі овочі. Посипаємо рубаною зеленню і швиденько несемо на стіл.
Молода картопля з куркою запечений в духовці в рукаві по запропонованим рецептом, виходить дуже смачним і дієтичним, а вдало підібрані перець і моркву доповнюють як колірну, так і смакову гаму. А кожна досвідчена господиня знає, що їмо ми не тільки ротом, а й очима.