Проста підлива з курки з майонезом і соєвим соусом
Курку я вважаю універсальним продуктом харчування, адже її і обробляти просто, так, і страви з неї виходять ситними і апетитними. Важливий для мене і ще одні кулінарний фактор пов'язаний з куркою. Він полягає у швидкості готування. Сьогодні розповім як готується проста і смачна підлива з курки з майонезом і соєвим соусом. Таке блюдо з соусом виручає мене завжди, коли часу катастрофічно не вистачає для приготування обіднього меню.
Складові:
- курка вагою, приблизно, 1,250-1,350 кг;
- масло рослинне - 30 гр;
- червона цибулина;
- морквина;
- спеції (на вибір);
- пару столових ложок майонезу;
- соєвий соус (50 мл);
- вода.
Як зробити смачну підливу з курки з майонезом і соєвим соусом
Розморожену курячу тушку рубля на невеликі шматочки. Промиваю їх під водою, а потім, відправляю в розігріте рослинне масло в сковороду. Перемішую курячі частини, смажу їх хвилин 5-7.
За цей час готував овочі. Подрібнюю червону очищену цибулину на півкільця. А ось морквину просто натираю. Овочеву нарізку для курячої підливи переправляю на сковороду. На фото видно, що курка вже дала сік.
Слідом додаю спеції. Використовуйте ваші улюблені. Я, наприклад, взяла сушений базилік і суміш мелених перчиком. Солю, але трохи менше, ніж зазвичай.
Майонез і соєвий соус (у мене - класичний) з'єдную зі склянкою кип'яченої води. Перемішую. Отриману масу вливаю до курячим шматочках. Мучуся підливу з курки хвилин 20. Страва готова!
Як гарнір до такої підливі підійдуть і макаронні вироби, і круп'яні, і картопля.
На цей раз перевагу я віддала першим варіантом - макаронів, які отварила паралельно. Смачного!