Смачний свинячий гуляш в мультиварці або підлива зі свинини
Гуляш це угорську страву, яке в цій національної кухні вважається густим м'ясним супом. Але, перекочували з часом в кухні інших народів, венгрскій густий суп перетворився на своєрідне м'ясне рагу, яке у нас, частіше, називають - м'ясо з підливою. Загалом, цей рецепт з відзнятими пошогово фото розповість як зробити смачне і соковите свиняче м'ясо з підливою, яке відмінно доповнить гарнір з спагетті і не тільки. Будемо готувати гуляш в мультиварці - як це мило, коли на кухні оселилася сіючи диво-машина.
Складові:
800 гр свинини;
1 цибулина;
1 морква;
1,5 ст. ложки томату;
рослинна олія;
сіль перець.
У гуляш часто додають борошно для отримання густої підливи. Але, якщо ви маєте намір підливу використовувати в якості "мастила" до каші або макаронів, то, краще залишити її рідкої. Вона не буде водою, тому що густоти все-одно набереться при гасінні, але і не буде такою густою як з борошном або крохмалем, які, все ж, почасти змінюють смак страви.
Як зробити гуляш зі свинини з підливою в мультиварці
Чистимо цибулю, ріжемо півкільцями або подрібніше.
Чистимо моркву, натираємо на тертці (краще великої, вона все-одно сильно протушкувати) або ріжемо соломкою.
Нарізаємо м'ясо шматочками розміром, як то кажуть, на один укус - як на фото.
Лук з морквою викладаємо на дно мультіварочной чаші. Додаємо рослинне масло. Поверх овочів розміщуємо м'ясо.
Чашу поміщаємо в мультиварку, встановлюємо на жарку, якщо немає такої функції, то на випічку.
Після 30 хвилин термічної обробки відкриваємо мультиварку, вміст перемішуємо, додаємо томат, сіль / перець.
Додаємо води, яка повинна тільки покрити вміст чаші.
Знову закриваємо мульварку і ставимо на гасіння.
Пам'ятайте, що чим довше млоїмо м'ясо, тим воно буде м'якше. Але і переборщити з гасінням теж не варто. Спрацював таймер - м'ясо повинно бути готове, але його все ж варто спробувати на жорсткість. Якщо воно мало м'яке, то м'ясо коштує ще якийсь час протушкувати. Зазвичай гуляш зі свинини в мультиварці готують не більше 2 годин.
Коли смачне свиняче м'ясо з підливою готове, то просто насолоджуємося його ніжним смаком красиво подавши з будь-яким смачним для вас гарніром.