Запечена фарширований перець з картоплею і сиром
У цьому своєму рецепті я хочу розповісти кулінаркою, як запекти в духовці неймовірно смачний і корисний болгарський перець фарширований картопляним пюре і сиром. При цьому варіанті приготування фарширований перець з картоплею готується з мінімальною кількістю масла. Ми не будемо поливати його традиційної смачною і жирної підливою, так що наше блюдо сміливо можна назвати дієтичним. Ознайомившись з моїм покроково оформленим рецептом з фото, ви легко зможете побалувати своїх домашніх новим варіантом фаршированого перцю.
продукти:
- перець болгарський (великий) - 3 шт .;
- цибулина - 1 шт .;
- картопля - 6 шт .;
- вершкове масло - 30 гр;
- рослинне масло - 30 гр;
- твердий сир - 100 гр;
- сіль за смаком;
- картопляний відвар - 100 мл.
Як готувати фаршировані перці з картоплею і сиром
Для початку, болгарський перець потрібно вимити, а потім, видалити у нього хвостик разом з насінням.
Зробити це можна або за допомогою спеціального пристосування, або звичайною чайною ложкою.
Далі, ставимо кип'ятити воду і бланшируємо в ній перець протягом трьох-п'яти хвилин.
Щоб бланширує перчик не втратила свій красивий червоний колір, виймаємо його з окропу шумівкою і швидко обдаємо холодною водою.
Тепер нам потрібно приготувати картопляну начинку. Картоплю чистимо, бульби споліскуємо водою і ріжемо на чотири-шість частин. Кількість частин залежить від величини картоплі.
Воду для пюре краще заздалегідь закип'ятити. Нарізану картоплю укладаємо в каструлю, заливаємо окропом і додаємо сіль.
Варимо картоплю до готовності на середньому вогні в каструлі з відкритими кришкою.
Поки картопля вариться, нам потрібно цибулю почистити, порізати як на зажарку і на рослинному маслі підсмажити до рум'яного кольору.
Салатний перець акуратно розрізаємо на половинки.
Готовність картоплі перевіряємо виделкою, просто протикає шматочок картоплі, вилка повинна в нього легко входити.
По закінченню варіння картопляний відвар зливаємо в мисочку.
Відварну картоплю разом з вершковим маслом ретельно розминаємо товкачем.
Потім, додаємо наш золотистий пасеровану цибулю, картопляний відвар і перемішуємо начинку для перців до однорідної консистенції.
Твердий сир натираємо на дрібній тертці.
За допомогою столової ложки наповнюємо підготовлений болгарський перець картопляною начинкою.
Перці укладаємо на деко і тільки потім щедро посипаємо тертим сиром. Запікати наше блюдо будемо в духовій шафі на великому вогні протягом десяти хвилин.
Апетитний перець фарширований картопляним пюре і сиром викладаємо на порційні тарілки і подаємо їдоках, як то кажуть, з пилу з жару.
На додаток до запеченим перцям я завжди пропоную своїм домочадцям свіжі овочі або зелень. Готуйте просто, а їжте із задоволенням!