Пісочні кошики з кремом зі сметани
Серед розмаїття дрібної випічки, кошички зі всілякими начинками користуються величезною популярністю. Печуться вони досить швидко і при цьому смачні і презентабельно виглядають на столі. Такі тістечка з кремом відмінно підійдуть для святкового застілля, адже, порційна випічка куди практичніше тортів і пирогів. Тому, я поспішаю поділитися з вами рецептом улюбленого сімейного ласощі. Хрусткі пісочний кошики з кремом зі сметани, викличуть у дегустаторів бурхливе захоплення і боязкі прохання про добавку. А мій крок за кроком оформлений фото рецепт, дозволить швидко впоратися з приготуванням навіть починає господині.
Інгредієнти для смачного домашнього пісочного тістечка з кремом найзвичайніші.
тісто:
- борошно - 200 гр;
- маргарин - 100 гр;
- яйця курячі - 1 шт.
- цукор - 3 ст.л.
крем:
- яйця курячі - 1 шт;
- сметана - 300 гр;
- вершкове масло - 150-200 гр;
- цукор - 150 гр;
- борошно - 2 ст.л. з невеликою гіркою.
- ванілін - за смаком;
- лимонна цедра - за бажанням.
Як зробити пісочні кошики із заварним кремом зі сметани
Приготування десерту починаємо з того, що замішуємо пісочне тісто з перерахованих в рецепті продуктів. Покроковий рецепт його приготування ви можете знайти за посиланням.
Отриманою порції тесту вам орієнтовно вистачить на 15-20 кошичків. Все залежить від розміру металевих форм для випічки, без них в цій справі не обійтися.
Тісто ділимо, приблизно, на 20 частин. Кожну я трохи розминаю в руках і щільно вистилають тестом внутрішню поверхню формочки. Воно у нас жирне, змащувати формочки додатково немає сенсу.
Духовка до цього моменту вже розпечена до 180 градусів. Випікаємо наші напівфабрикати орієнтовно хвилин 20, вони повинні злегка зарум'яниться. Дайте їм хвилин 5 постояти у формі, а потім обережно витягніть. Для цього достатньо перевернути формочку і обережно постукати по дну. Дайте пісочним заготівлях повністю охолонути.
Тепер настав час зайнятися смачним заварним сметанним кремом. Заварний частина я готую, поки випікаються пісочний кошики, а збиваю з маслом, коли випічка вже остигає.
Залишилося наповнити кошики кремом. Можна скористатися просто ложкою. Буде не дуже естетично, але смачно і швидко. Якщо ж хочете, щоб і зовнішній вигляд тістечок був на висоті, скористайтеся кондитерським мішком з насадкою «зірочка». Вийде так красиво як на фото.
Перед подачею тістечком з кремом краще провести в холодильнику мінімум годину, щоб заварний крем на сметані встиг охолонути і придбати потрібну структуру.
Хоча, насолодитися плодами своєї праці можна і відразу після наповнення пісочних формочок. Погодьтеся, апетитні кошики коштували витрачених зусиль. Нехай ваші домашні тістечка завжди будуть красивими і смачними!