Наш рецепт » Випічка » Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Сьогодні я хочу поділитися з кулінаркою дуже простим рецептом коржів з прісного тіста на мінеральній воді з начинкою з варених яєць, пір'я зеленої цибулі і кропу. Коржі, приготовлені таким способом, виходять дуже смачними, м'якими і неймовірно ситними. Сподіваюся, мій покроково оформлений рецепт з фото вас зацікавить і ви приготуєте і для своїх рідних смачні прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею. Запасайтеся продуктами і починаємо готувати.

продукти:

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

  • газована вода - 500 мл;
  • борошно - 4 склянки;
  • рослинне масло - 50 мл в тісто + 200 мл для смаження;
  • цукор - 1 ст.л .;
  • сіль - 2 ч.л .;
  • яйця варені круто - 4 шт .;
  • цибуля - 1 пучок;
  • кріп - 1 пучок

зміст

  • 1 Як приготувати коржі на мінералці з яйцем і цибулею
  • 1.1 Як завести тісто на мінералці
  • 1.2 Як приготувати начинку цибулю з яйцем
  • 1.3 Як сформувати коржі з начинкою
  • 1.4 Як посмажити коржі на сковороді

Як приготувати коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Як завести тісто на мінералці

Для початку займемося замісом тесту. Виливаємо газовану воду в глибоку миску, додаємо цукор, 1 ч.л. солі, рослинна олія і перемішуємо.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Під дією бульбашок газованої кристали солі і цукру швидко розчиняються і на наступному етапі ми починаємо додавати в тісто невеликими порціями просіяне борошно.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Спочатку висипаємо, приблизно, половину порції борошна. Гарненько розмішуємо тісто ложкою, щоб не було грудочок. Таке рідке тісто залишаємо при кімнатній температурі на п'ятнадцять хвилин. За час розстоювання клейковина в муці «активізується» і готове тісто вийде податливим і еластичним.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

І так, в справжній тест додаємо решту борошна і, потім, вимішуємо його протягом десять хвилин руками.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

У підсумку, у нас вийшов симпатичний колобок пружного тіста на мінералці. Накриваємо його харчовою плівкою і прибираємо в морозильник на двадцять хвилин. Ця маніпуляція нам потрібна, щоб тісто при розкачування не рвав і не прилипало до рук і качалці.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Як приготувати начинку цибулю з яйцем

Вимиті і підсушені паперовим рушником пір'я зеленої цибулі дрібно нарізаємо. Білу (прикорневую) частину цибулі для рецепта краще не використовувати, тому що вона грубіша.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Пучок кропу, теж, споліскуємо під проточною водою, підсушують і відокремлюємо ніжну зелень кропу від грубих гілочок. Відібраний кріп дрібно шаткуємо.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Яйця, зварені круто, звільняємо від шкаралупи і нарізаємо. Спочатку, тоненькими пластинками, а потім, пластинки шаткуємо соломкою і нарізаємо дрібними кубиками.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Всі компоненти начинки для коржів складаємо в глибоку ємність, додаємо 1 ч.л. солі і перемішуємо.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Як сформувати коржі з начинкою

Відриваємо від тесту шматочок, за формою і розміром як невелике яблуко. Кладемо заготовку для коржі на стіл присипаний борошном.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

За допомогою качалки починаємо розгортати тісто. Розкатаний кругляшок тесту повинен бути товщиною не більше 2-3 мм.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

У самий центр майбутньої коржі кладемо столову ложку начинки.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Краї коржика защипуємо руками за типом, як защипують краї тіста при приготуванні хінкалі.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

У підсумку, спочатку виходить ось така товстенька «незграбна» коржик і зараз будемо робити з неї тонку і красиву коржики.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Спершу, вдавлюючими і трохи розтягують рухами рук починаємо розгладжувати товсту серединку коржі.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Далі, просто розгортає корж качалкою до товщини не більше 0,5 мм. Завдяки правильному замісу тісто обов'язково повинно вийти еластичним і при розкачування не бійтеся, що краю коржі порвуться і вилізе начинка з середини. Розкатані коржі складаємо на стіл присипаний борошном і наколює виделкою в декількох місцях, щоб при смаженні тісто не міхура.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Як посмажити коржі на сковороді

Розігріту сковорідку гарненько змащуємо рослинним маслом (як перед випічкою млинців) і підсмажуємо корж на великому вогні 2 хвилини.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Потім, перевертаємо на інший бік і так само смажимо корж до рум'яної скоринки.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Змащуємо сковороду після приготування кожного коржика рослинним маслом.

У підсумку, після всіх наших старань маємо симпатичні, ситні, рум'яні, м'які, ароматні і, звичайно ж, дуже смачні прісні коржі з начинкою з вареного яйця і цибулі.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

На цьому фото Ви можете побачити, коржі на мінералці з яйцем і цибулею виглядають в розрізі. Товщина готової коржі не більше півсантиметра, завдяки чому, тісто довго не черствіє, і коржі залишаться м'якими і смачними навіть на наступний день.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Буду, рада якщо мій простий домашній рецепт приготування ситних і смачних прісні коржі з вареним яйцем і цибулею вам стане в нагоді.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Чапати - індійські листкові прісні коржі
Чапати - індійські листкові прісні коржі
Індійські прісні коржі чапати - дуже проста, але смачна і ситна випічка. Їх можна подати до першого або другого блюда замість хліба, а можна доповнити медом, сиром, сиром, молоком, і вийде повноцінна

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору