Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею
Сьогодні я хочу поділитися з кулінаркою дуже простим рецептом коржів з прісного тіста на мінеральній воді з начинкою з варених яєць, пір'я зеленої цибулі і кропу. Коржі, приготовлені таким способом, виходять дуже смачними, м'якими і неймовірно ситними. Сподіваюся, мій покроково оформлений рецепт з фото вас зацікавить і ви приготуєте і для своїх рідних смачні прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею. Запасайтеся продуктами і починаємо готувати.
продукти:
- газована вода - 500 мл;
- борошно - 4 склянки;
- рослинне масло - 50 мл в тісто + 200 мл для смаження;
- цукор - 1 ст.л .;
- сіль - 2 ч.л .;
- яйця варені круто - 4 шт .;
- цибуля - 1 пучок;
- кріп - 1 пучок
зміст
- 1 Як приготувати коржі на мінералці з яйцем і цибулею
- 1.1 Як завести тісто на мінералці
- 1.2 Як приготувати начинку цибулю з яйцем
- 1.3 Як сформувати коржі з начинкою
- 1.4 Як посмажити коржі на сковороді
Як приготувати коржі на мінералці з яйцем і цибулею
Як завести тісто на мінералці
Для початку займемося замісом тесту. Виливаємо газовану воду в глибоку миску, додаємо цукор, 1 ч.л. солі, рослинна олія і перемішуємо.
Під дією бульбашок газованої кристали солі і цукру швидко розчиняються і на наступному етапі ми починаємо додавати в тісто невеликими порціями просіяне борошно.
Спочатку висипаємо, приблизно, половину порції борошна. Гарненько розмішуємо тісто ложкою, щоб не було грудочок. Таке рідке тісто залишаємо при кімнатній температурі на п'ятнадцять хвилин. За час розстоювання клейковина в муці «активізується» і готове тісто вийде податливим і еластичним.
І так, в справжній тест додаємо решту борошна і, потім, вимішуємо його протягом десять хвилин руками.
У підсумку, у нас вийшов симпатичний колобок пружного тіста на мінералці. Накриваємо його харчовою плівкою і прибираємо в морозильник на двадцять хвилин. Ця маніпуляція нам потрібна, щоб тісто при розкачування не рвав і не прилипало до рук і качалці.
Як приготувати начинку цибулю з яйцем
Вимиті і підсушені паперовим рушником пір'я зеленої цибулі дрібно нарізаємо. Білу (прикорневую) частину цибулі для рецепта краще не використовувати, тому що вона грубіша.
Пучок кропу, теж, споліскуємо під проточною водою, підсушують і відокремлюємо ніжну зелень кропу від грубих гілочок. Відібраний кріп дрібно шаткуємо.
Яйця, зварені круто, звільняємо від шкаралупи і нарізаємо. Спочатку, тоненькими пластинками, а потім, пластинки шаткуємо соломкою і нарізаємо дрібними кубиками.
Всі компоненти начинки для коржів складаємо в глибоку ємність, додаємо 1 ч.л. солі і перемішуємо.
Як сформувати коржі з начинкою
Відриваємо від тесту шматочок, за формою і розміром як невелике яблуко. Кладемо заготовку для коржі на стіл присипаний борошном.
За допомогою качалки починаємо розгортати тісто. Розкатаний кругляшок тесту повинен бути товщиною не більше 2-3 мм.
У самий центр майбутньої коржі кладемо столову ложку начинки.
Краї коржика защипуємо руками за типом, як защипують краї тіста при приготуванні хінкалі.
У підсумку, спочатку виходить ось така товстенька «незграбна» коржик і зараз будемо робити з неї тонку і красиву коржики.
Спершу, вдавлюючими і трохи розтягують рухами рук починаємо розгладжувати товсту серединку коржі.
Далі, просто розгортає корж качалкою до товщини не більше 0,5 мм. Завдяки правильному замісу тісто обов'язково повинно вийти еластичним і при розкачування не бійтеся, що краю коржі порвуться і вилізе начинка з середини. Розкатані коржі складаємо на стіл присипаний борошном і наколює виделкою в декількох місцях, щоб при смаженні тісто не міхура.
Як посмажити коржі на сковороді
Розігріту сковорідку гарненько змащуємо рослинним маслом (як перед випічкою млинців) і підсмажуємо корж на великому вогні 2 хвилини.
Потім, перевертаємо на інший бік і так само смажимо корж до рум'яної скоринки.
Змащуємо сковороду після приготування кожного коржика рослинним маслом.
У підсумку, після всіх наших старань маємо симпатичні, ситні, рум'яні, м'які, ароматні і, звичайно ж, дуже смачні прісні коржі з начинкою з вареного яйця і цибулі.
На цьому фото Ви можете побачити, коржі на мінералці з яйцем і цибулею виглядають в розрізі. Товщина готової коржі не більше півсантиметра, завдяки чому, тісто довго не черствіє, і коржі залишаться м'якими і смачними навіть на наступний день.
Буду, рада якщо мій простий домашній рецепт приготування ситних і смачних прісні коржі з вареним яйцем і цибулею вам стане в нагоді.