Наш рецепт » М'ясні страви » Галушки з бараниною і бульйоном - національне блюдо халтама

Галушки з бараниною і бульйоном - національне блюдо халтама

Дане страву зроблено за мотивами дагестанського національної страви, яке називається халтама. Ця страва являє собою коржі з кукурудзяного борошна, зварені на баранячому бульйоні. Даного сорту борошна у мене не було, тому, я замінила її звичайної - пшеничного. Звичайно ж, національний колорит пропав, але теж вийшло дуже смачно. Як смачно зварити страву халтама, галушки з бараниною і бульйоном, я із задоволенням детально розповім у своєму рецепті з фото, які проілюструють етапи приготування.

Для національного супу з баранини з галушками беремо потрібні інгредієнти за списком:

Галушки з бараниною і бульйоном - національне блюдо халтама

  • баранина (м'якоть) - 200 гр;
  • борошно рисове (або пшеничне) - 1 склянка;
  • окріп - 0,5 склянки;
  • часник - 4 зубчики;
  • масло рослинне - 2 столові ложки;
  • сіль за смаком;
  • червоний мелений перець - за смаком;
  • зелень - для прикраси.

Як приготувати суп з баранини з галушками і м'ясом

Баранину промиваємо і перекладаємо для варіння в каструлю. Варимо м'ясо до готовності. В процесі приправляем м'ясо сіллю за смаком.

Галушки з бараниною і бульйоном - національне блюдо халтама

З отримав м'ясного бульйону витягаємо баранину.

Галушки з бараниною і бульйоном - національне блюдо халтама

Поки варився бульйон, готуємо заварне тісто для коржів. У чашу пересипаємо борошно. У гарячу кип'ячену воду додаємо сіль (приблизно 0,5 чайної ложки), перемішуємо. Окріп заливаємо в борошно.

Галушки з бараниною і бульйоном - національне блюдо халтама

Замішуємо тісто для галушок.

Галушки з бараниною і бульйоном - національне блюдо халтама

З готового тіста робимо коржики.

Галушки з бараниною і бульйоном - національне блюдо халтама

Відправляємо коржі в киплячий бульйон з баранини і варимо їх до готовності (10-15 хвилин після спливання).

Галушки з бараниною і бульйоном - національне блюдо халтама

Паралельно зробимо для страви часникову заправку. Часникові зубчики пропускаємо через прес. Додаємо рослинне масло і червоний мелений перець. інгредієнти перемішуємо.

Галушки з бараниною і бульйоном - національне блюдо халтама

Блюдо халтама подається до столу так: на тарілку викладаємо коржі з м'ясом. Поруч виставляємо часникову заправку, зелень. Баранячий бульйон подаємо окремо.

Галушки з бараниною і бульйоном - національне блюдо халтама

Сподіваюся і вам, і вашим домашнім сподобаються галушки з бараниною і бульйоном. приємною трапези!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору