Галушки з бараниною і бульйоном - національне блюдо халтама
Дане страву зроблено за мотивами дагестанського національної страви, яке називається халтама. Ця страва являє собою коржі з кукурудзяного борошна, зварені на баранячому бульйоні. Даного сорту борошна у мене не було, тому, я замінила її звичайної - пшеничного. Звичайно ж, національний колорит пропав, але теж вийшло дуже смачно. Як смачно зварити страву халтама, галушки з бараниною і бульйоном, я із задоволенням детально розповім у своєму рецепті з фото, які проілюструють етапи приготування.
Для національного супу з баранини з галушками беремо потрібні інгредієнти за списком:
- баранина (м'якоть) - 200 гр;
- борошно рисове (або пшеничне) - 1 склянка;
- окріп - 0,5 склянки;
- часник - 4 зубчики;
- масло рослинне - 2 столові ложки;
- сіль за смаком;
- червоний мелений перець - за смаком;
- зелень - для прикраси.
Як приготувати суп з баранини з галушками і м'ясом
Баранину промиваємо і перекладаємо для варіння в каструлю. Варимо м'ясо до готовності. В процесі приправляем м'ясо сіллю за смаком.
З отримав м'ясного бульйону витягаємо баранину.
Поки варився бульйон, готуємо заварне тісто для коржів. У чашу пересипаємо борошно. У гарячу кип'ячену воду додаємо сіль (приблизно 0,5 чайної ложки), перемішуємо. Окріп заливаємо в борошно.
Замішуємо тісто для галушок.
З готового тіста робимо коржики.
Відправляємо коржі в киплячий бульйон з баранини і варимо їх до готовності (10-15 хвилин після спливання).
Паралельно зробимо для страви часникову заправку. Часникові зубчики пропускаємо через прес. Додаємо рослинне масло і червоний мелений перець. інгредієнти перемішуємо.
Блюдо халтама подається до столу так: на тарілку викладаємо коржі з м'ясом. Поруч виставляємо часникову заправку, зелень. Баранячий бульйон подаємо окремо.
Сподіваюся і вам, і вашим домашнім сподобаються галушки з бараниною і бульйоном. приємною трапези!