Наш рецепт » Випічка » Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Кайнари - татарські коржі з м'ясом, як і всі страви татарської кухні, дуже ситні і смачні. Сьогодні я раджу наслідувати мій приклад і спекти шалено смачні коржі з бараниною в духовці для своїх домочадців. Ви переконаєтеся, що ці своєрідні пиріжки з м'ясом йдуть «на ура» і їдці обов'язково попросять добавки. За допомогою покроково оформленого рецепту з фото ви зможете без праці освоїти популярне татарське блюдо Кайнари.

Складові:

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

  • фарш з баранини (або телятини) - 600 гр;
  • цибуля - 200 гр;
  • перець чорний мелений - 1 ч.л .;
  • яйця - 2 шт .;
  • вода - 250 мл;
  • кефір - 250 мл;
  • дріжджі сухі - 15 гр;
  • цукровий пісок - 40 гр;
  • сіль - 2 ч.л .;
  • рослинне масло - 100 мл;
  • борошно - 1 кг.

зміст

  • 1 Як приготувати Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці
  • 1.1 Як робити тісто на Кайнари
  • 1.2 Як готувати м'ясний фарш для коржів
  • 1.3 Як ліпити Кайнари по-татарськи

Як приготувати Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Традиційно, татарські господині готують Кайнари або з баранини, або з конини. Конина для нас дуже екзотичне м'ясо, а баранина не кожному подобається через специфічний аромату. Так що в коржі Ви можете, сміливо покласти телячий фарш. Він такий же смачний і соковитий як фарш з м'якоті молодого баранчика, який я використовувала в своєму рецепті. І так, починаємо працювати!

Як робити тісто на Кайнари

Воду змішуємо з кефіром, підігріваємо до кімнатної температури і розчиняємо в цій суміші цукор, пів чайної ложки солі і дріжджі.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Підготовлену опару накриваємо рушником і прибираємо в тепле місце на двадцять хвилин.

Ось так запузирілась наша опара з часом. Це означає, що дріжджі добре «працюють» і тісто у нас вийде вдалим.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Далі, одне яйце розбовтуватися виделкою і змішуємо з рослинним маслом.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Яєчно-масляну суміш додаємо в опару.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Борошно починаємо просівати через сито і поступово замішувати тісто для КАЙНАР в духовці.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Коли дріжджове тісто для коржів стане настільки густим, що його важко буде заважати ложкою, поверхня кухонного столу потрібно посипаємо борошном, викласти тісто з миски і продовжити вимішувати вже руками.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Після замісу тісто кладемо на велику тарілку, накриваємо його зверху харчовою плівкою і прибираємо в тепло на 50 хвилин.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Плівкою намагайтеся тісто саме накривати, а не щільно обертати, так як воно в процесі викісанія збільшується в два рази. І так, тісто для КАЙНАР відмінно піднялося, як я і обіцяла.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Потрібно його ще разок ретельно вимісити, що б тісто наситилося киснем.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Далі, колобок тесту нам потрібно зважити, щоб приблизно порахувати, скільки у нас вийде коржів.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Вийшов приблизно кілограм готового тіста, з якого ми можемо приготувати 13 коржів вагою, приблизно, 80 грам кожна.

Від великого шматка тесту відриваємо шматочки, які зважуємо на терезах і потім формуємо з них руками кульки.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Коли заготовки для татарських коржів готові, їх можна прикрити чистим рушником. А ми, тим часом, займемося приготуванням начинки для коржів.

Як готувати м'ясний фарш для коржів

Цибулю чистимо і подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна, дрібно, але не в кашку. Як варіант, цибулину можна потерти на крупній тертці.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Далі, м'ясний фарш, цибулю, перець чорний мелений і 1,5 ч. Ложки солі гарненько перемішуємо.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Начинка для татарських коржів готова і ми даємо їй настоятися протягом 10 хвилин. За цей час м'ясо просочиться соком цибулі і спеціями.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Як ліпити Кайнари по-татарськи

Починаємо формувати коржі. Для початку, беремо заготовлений маленький колобок тесту і розгортає коло за розміром, приблизно, 20 см в діаметрі. Товщина тесту повинна бути не більше 3-4 мм.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

У центр розкатаної коржі викладаємо столову ложку фаршу і пальцями розподіляємо начинку так, що б вона була не гіркою, а тонким шаром висотою не більше сантиметра.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Потім, край тесту підводиться і навісу починаємо збирати, як би, в «гармошку». Процес формування Кайнар схожий на ліплення хінкалі, тільки в центрі коржі ми залишаємо невеликий отвір.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Ось така вийшла акуратна коржик з м'ясом. Тепер, потрібно тісто біля отвору (в центрі коржі) ще раз придавити пальцем.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Для випічки в духовці викладаємо сформовані Кайнари на деко застелене пергаментом. Намагайтеся, що б між коржами було відстань не менше 1-2 см.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Деко ставимо в тепле місце, щоб коржі підійшли. Розбовтуватися виделкою куряче яйце і за допомогою кулінарної кисті гарненько змащуємо їм коржі.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Випікати Кайнари ми будемо на середньому вогні протягом двадцяти хвилин. На цьому фото добре видно, що в готовому вигляді татарські коржі з баранячим фаршем повинні бути красивого золотистого кольору.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Перекладаємо готову випічку на блюдо, накриваємо рушником і даємо так постояти поки охолонуть. Ця маніпуляція потрібна, щоб коржі з м'ясом вийшли у нас м'які і ніжні.

А ось так виглядає це блюдо татарської кухні в розрізі. Видно, що всередині начинка пропеклась, але залишилася соковитою.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Ароматні, соковиті, ситні і апетитні Кайнари з бараниною подаємо швидше до столу.

Кайнари - татарські коржі з м'ясом в духовці

Буде дуже смачно, якщо на додаток до такому м'ясним пиріжків запропонувати їдоках наваристий м'ясний бульйон. Приємного всім апетиту!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Дріжджові пиріжки з фаршем в духовці
Дріжджові пиріжки з фаршем в духовці
Домашня випічка, приготовлена ​​з використанням духовки, виходить і смачною, і ситної, і корисною. Вона має свої гастрономічні переваги, якими з успіхом користуються господині.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору