Кростата з яблуками, кабачками і мигдальними горішками
Смачна і елегантна кростата прийшла до нас з італійської кухні. Це різновид пирога з розсипчастого пісочного тіста з різними видами начинок: ягідні, фруктові, шоколадні, горіхові, сирні і так далі. Ви легко знайдете її в кожній кав'ярні Італії. Але, також, легко і просто зможете її приготувати самостійно у себе вдома і подати з чашкою капучино. Я покроково описала всі пункти приготування цього смачного пісочного пирога з начинкою з яблук, кабачка і горіхів в рецепті з фото.
Складові:
зміст
- 0.0.1 Для тіста:
- 0.0.2 Начинка для кростати:
Для тіста:
- 150 грам вершкового масла 72%;
- 350 грам борошна (в / с);
- 100 грам цукрового піску;
- 1 яйце для змащування;
- 2 яєчних жовтки;
- ½ стручка ваніліну;
- ½ ч.ложки морської солі;
Начинка для кростати:
- 2 великих яблука;
- 1 молоденький кабачок;
- 1 лимон (сік і цедра);
- ½ стручка ваніліну;
- 200 грам цукру;
- 80 грам мигдальних горіхів.
Як приготувати пісочне тісто для пирога
Починаючи готувати тісто слід пам'ятати, що всі продукти повинні бути охолодженими (!).
У миску всипаємо борошно в формі горочки, масло рубаємо ножем (або трьом на тертці) і перетираємо все в крихту.
Жовтки змішуємо з сіллю, цукром і насінням ваніліну, а потім, додаємо в борошно з маслом. Замішуємо тісто і формуємо в грудку. Прибираємо на півгодини в холодильник.
Солодка начинка для пісочного пирога
Кабачок натираємо на сирної тертці, попередньо очистивши його, і поміщаємо в сотейник.
Яблуко нарізаємо на кубики, додаємо до кабачки.
З лимона знімемо цедру, потім вичавлюємо сік і додаємо в сотейник.
Потім, насіння ваніліну і цукор. Все змішуємо, ставимо на вогонь. Періодично перемішуємо і даємо випаруватися зайвій волозі.
Горішки обсмажуємо на сковороді.
збираємо кростату
Форму для випічки змащуємо маслом. Викладаємо частину тесту і розподіляємо його по всі поверхні форми і з боків. На дно викладаємо крупно порубані мигдальні горіхи. Потім, викладаємо яблучну начинку.
Накриваємо начинку шаром тіста, змащуємо яйцем і викладаємо ажурний візерунок на свій розсуд. Я закрила краю, де було видно з'єднання тесту, і виклала в центрі в формі серця. Візерунки, так само, промазуємо яйцем.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо кростату в духовку отпекаться на 35/40 хвилин. Готову закритий пісочний пиріг відразу не дістаємо з форми, а даємо охолонути. Після чого, знімаємо форму і перекладаємо пиріг з начинкою на блюдо. Кростата з яблуками, кабачками і мигдальними горішками готова.
А на цьому фото видно як виглядає наша смачна яблучна кростата в розрізі.
Готуйте просто і легко і насолоджуйтеся як процесом, так і результатом.