Оригінальний італійський паску кіскою з начинкою з маку, родзинок і кураги
У пошуках простого і оригінального рецепта паски я зупинила свій вибір на італійському. Мене зацікавив дуже легкий рецепт тесту в поєднанні з різноманітністю начинок і незвичайною формою. Італійський паску вийшов ароматний, смачний, з приємно-незвичайним переходом смакових відчуттів від начинки до начинки. Детально описаний і покроково оформлений фото-рецепт моїх старань допоможе і вам спекти такий же красивий, смачний і оригінальний паску на Великдень.
Щоб приготувати італійський паска буде потрібно:
- 1,5 ч.ложки сухих гранульованих дріжджів;
- 320 мл питної води 38 ° С;
- ¼ ч.ложки дрібної солі;
- 80 грам дрібного цукрового піску + 5 грам ваніліну;
- 2 столові ложки EV оливкового масла;
- 420-480 грам борошна пшеничного в / с;
- 2 порції макової начинки;
- 120 грам мигдалю;
- 160 грам суміші кураги та родзинок;
- 1 жовток + 2 столові ложки молока (для змащування паски);
- 2 ч.ложки цукру + 30 мл окропу (для змащування паски).
Як приготувати італійський паску кіскою
Насамперед обсмажуємо мигдаль і рубаємо його ножем на шматочки.
Потім, запарюємо курагу з родзинками на 20 хвилин і просушують їх на серветці.
Всипаємо в глибокий посуд сухі дріжджі і половину порції цукру (40 грам). Вливаємо воду і перемішуємо вилочкою / віночком, щоб дріжджі і цукор повністю розійшлися. Ми залишаємо цю суміш, приблизно, на 10-12 хвилин. На поверхні рідини повинна утворитися невелика пишна маса. Це означає, що дріжджі почали працювати і тісто вийде пишним.
Тепер, можна замісити тісто. Всипаємо в опару залишок цукру, змішаний з ваніллю і сіллю. Вливаємо оливкову олію, всипаємо борошно, її заздалегідь потрібно просіяти через сито, і ретельно месім тісто. Перекладаємо його в глибокий посуд, яку змастили маслом. Затягуємо миску плівкою для харчових продуктів і залишаємо в теплі хвилин на сорок п'ять-п'ятдесят.
Знімаємо плівку, коли тісто збільшилася не менш ніж в два рази.
Перекладаємо повітряне тісто на робочу поверхню, змащену оливковою олією, і ділимо на три рівні частини.
Кожну частину тіста розминаємо в руках в довгий джгут. Стежимо, щоб вони вийшли однаковими і розгортаємо їх. У перший пласт кладемо рубаний мигдаль і звертаємо його в рулет.
У другій пласт кладемо просушену курагу з родзинками, в третій - макову начинку і так само звертаємо в рулет.
Дуже акуратно, щоб не порвати тісто, формуємо косичку.
Потім, на пергамент встановлюємо кондитерське кільце, навколо нього викладаємо тісто і з'єднуємо кінці. Потрібно сформувати єдине коло. Тепер накриваємо серветкою і залишаємо наш італійський паску не менше ніж на 40 хвилин.
В цей час включаємо духовку на розігрів 180 °.
Потім, прибираємо серветку і змащуємо підросло тісто жовтком, який заздалегідь змішуємо з молоком.
Отпекаем паску близько 35 хвилин. Потім, виймаємо і відразу промазуємо сиропом для змащування паски з води і цукру. Даємо йому добре охолонути під серветкою.
Красиво укладаємо в центр фарбовані і розписані яйця і наш італійський паску готовий.
Ось він, довгоочікуваний шматочок італійського паски.
Як видно на фото, розріз виглядає дуже красиво, а сама випічка - дуже смачна. Використовуючи мій покроковий рецепт з фото спечіть і собі такий же італійський паску. Наскільки сподобався вам рецепт - пишіть в коментарях.