Швидке печиво з листкового тіста з цукром і арахісом
Приємний хрест наповнив кухню - це мої домашні п'ють чай з трав з печивом. Сьогодні у нас на десерт швидке в приготуванні і смачне печиво з листкового тіста з цукром і арахісом. Всі захоплюються ванільним ароматом десерту, повітряної структурою і наявністю арахісу. Кажуть, що це ідеальне поєднання інгредієнтів і смаків. Ділюся простим рецептом з покроково зробленими фото, для наочної ілюстрації приготування випічки.
Отже, нам потрібні:
- арахіс - 100 грам;
- листкове тісто (готове) - 200 грам;
- жовток яєчний - 1 штука;
- цукор - 50 грам;
- ванільний цукор - 3 грама;
- борошно - для роботи з тестом.
Як спекти печиво з листкового тіста з цукром і арахісом
Приготування починається з того, що потрібно викласти шар тіста на робочу поверхню столу присипану борошном. Підготувати форми для печива. Якщо немає таких як у мене фігурних, то можна взяти чарку і зробити кружечки або нарізати на ромбики.
Це печиво настільки просте в приготуванні, що його приготування можна доручити п'ятирічній дитині. Ну цей етап, вирізати різні фігури з тіста, так точно.
Підготовлені фігури з листкового тіста наколоти зубочисткою.
Арахіс очистити, розламати на дві частини. Половинки арахісу краще будуть прикріплюватися до печива і не випадуть в процесі випікання. Прикрасити печиво арахісом, добре вдавлюючи кожну половинку в тісто.
Викласти сформований печиво на деко з пергаментом. Змастити жовтком. Зверху посипати цукром змішаним з ванільним цукром.
Надіслати листкову випічку в духовку, температура 175 градусів, час випікання 10-15 хвилин.
Слойки з арахісом виходять хрусткими, повітряними і дуже ситними.
Викласти їх в вазочку і подавати до столу.
Таке домашнє печиво відмінне доповнення до кави / чаю в першій половині дня, для тих, хто стежить за своєю фігурою і не їсть солодощів ввечері. Швидке і смачне листкове печиво на смак, як і очікувалося, перевершує всі очікування. Готуйте з любов'ю для себе і рідних. Смачної вам випічки їх готового листкового тіста!