Смачний маковий пиріг-равлик з дріжджового тіста
Ну, хто встоїть перед ароматом домашньої дріжджовий випічки, який ваблячи, плавно розноситься по всьому будинку? А макова начинка не тільки надає здоби неповторний смак нагадує дитинство, а й контрастний чорний колір з білосніжним тестом. Начинка з маку в такий випічці підкреслює і відокремлює шари і такий дуже гарний і смачний маковий пиріг-равлик не може не сподобатися. Використовуйте мій крок за кроком оформлений рецепт з фото, готуйте і насолоджуйтеся.
Нам знадобиться:
- 1 порція дріжджового тіста для булочок, гамбургерів, рулетів, пиріжків;
- 1 порція макової начинки;
- 1 жовток + 2 ст. ложки молока (для змащування рулету);
- 1 ч. Ложка цукрової пудри + 0,5 ч. Ложки кориці.
Як приготувати маковий пиріг-равлик
Готуємо дріжджове тісто для булочок, гамбургерів, рулетів і пиріжків за рекомендованим рецептом (посилання на рецепт в інгредієнтах). Чекаємо, коли тісто буде готове і приступаємо до формування пирога.
Розкачуємо тісто на килимку в великий прямокутний пласт. Щоб тісто не приставало до килимка, періодично припудрюємо його борошном.
Потім, наносимо макову начинку шпателем, або спатулой і розмазує її по всьому пласту, не доходячи до краю тесту пару сантиметрів.
У цей момент включаємо духовку на розігрів до 180 ° С.
Тепер, звертаємо тісто з начинкою в рівний рулет, а потім, скручуємо його в формі равлика. Силіконову форму змащуємо маслом і поміщаємо в неї сформований рулет. Накриваємо його серветкою і залишаємо для вистоювання на півгодини.
Жовток і молоко змішуємо в чашці і змащуємо скручений рулет.
Ставимо підготовлений пиріг в духовку на 35 хвилин отпекаться.
Змішуємо корицю і цукрову пудру, припудрюємо цією сумішшю випічку.
Смачний маковий пиріг-равлик готовий до дегустації.
На цьому фото видно яка гарна вийшла в розрізі моя ароматна «равлик».