Сирний чізкейк з пісочним тістом і апельсинової ноткою
Ах це загадкове слово «чізкейк», як же воно манило мене своєю таємничістю. А потім виявилося, що це ніщо інше, як іноземна сирна запіканка. Правда смак її мене приємно порадував і готувати сирний чізкейк з пісочним тістом я стала часто. Сьогодні я хочу і вас пригостити, практично, заморським чізкейк, випеченим в наших домашніх умовах - з сиру. Сир для цих цілей краще брати домашній і жирний. Основу з готового магазинного печива я демонстративно не визнаю, тому, готувати її будемо з домашнього пісочного тіста. Покроково оформлений рецепт з фото докладно демонструє всі премудрості приготування класичного американського десерту.
Інгредієнти для чізкейк
Пісочне тісто:
- борошно - 200 гр;
- цукор - 100 гр;
- маргарин вершковий - 100 гр;
- яйця курячі - 1 шт.
Сирна маса для пирога:
- жирний сир - 800 гр;
- вершки 25% і вище - 200 гр;
- крохмаль кукурудзяний - 2 ст.л. з гіркою;
- цедра з 1 апельсина;
- яйця курячі - 4 шт.
- цукор - 180 гр;
- ванілін - 1 гр.
Фото необхідних продуктів на випадок, якщо візуальна пам'ять у вас розвинена краще вербальної. До речі, вершки без шкоди чізкейк можна замінити сметаною з жирністю не менше 25%.
зміст
- 1 Як приготувати сирний чізкейк з пісочного тіста
- 1.1 Основа під Чізкейк
- 1.2 Як готувати сирну начинку для пирога
- 1.3 Як спекти Чізкейк
Як приготувати сирний чізкейк з пісочного тіста
Основа під Чізкейк
Приготування десерту починаємо з пісочної основи. Детальний опис рецепта ви можете знайти, перейшовши за цим посиланням. Прибираємо готове пісочне тісто в холодильник і беремося за начинку.
Як готувати сирну начинку для пирога
З ретельно вимитого з милом апельсина знімаємо помаранчеву частину цедри. Якщо ви не прихильник цитрусових, можете або зменшити її кількість або взагалі відмовитися від цієї добавки.
У глибокій мисці з'єднуємо сир з вершками (150 гр), цукром, ваніліном і цедрою.
Збиваємо все блендером до отримання однорідної пасти.
Тепер, прийшла черга попрацювати міксери. По одному вбиваємо в начинку яйця і кожен раз збиваємо до однорідної консистенції.
Вершки змішуємо з крохмалем і вводимо цю суміш в сирну масу, перемішуємо міксером.
Як спекти Чізкейк
Перш ніж піч, потрібно сформувати наш сирний пиріг. Для цього, дно форми діаметром 24 см вистилає пергаментом і викладаємо тісто, формуючи високі бортики.
Виливаємо на пісочну основу начинку. До цього часу духовка вже розігріта до 170 градусів, ставимо наш солодкий пиріг з сиру в нижню третину духовки і випікаємо 1 годину.
Готовий сирний чізкейк слід повністю остудити у формі і прибрати в холодильник мінімум на 4 години. Тільки після цього його можна перекласти на блюдо сервіровки і насолодитися смаком.
Ось і довгоочікуваний шматочок класичного американського пирога.
Виглядає дуже апетитно, а на смак - ще краще.
Обов'язково переконайтеся в цьому, адже спекти вдома сирний чізкейк з пісочним тістом зможе кожен. Красивих і смачних вам домашніх десертів!