Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках
Приготувати дуже смачну здобну і рум'яну пасхальну випічку Ви зможете, практично без клопоту і турбот, якщо на Вашій кухні є така помічниця як мультиварка. Здобний паску на топленому молоці й вершках спечений в мультфільмі, виходить досить великий, неймовірно ніжний, смачний і добре пропечений. Уявляю на суд господинь мій крок за кроком оформлений простий рецепт з фото неймовірно смачною пасхальної випічки.
Продукти для здобного паски на вершках і топленому молоці:
- молоко пряжене - 250 мл;
- вершки (33% жирність) - 150 гр;
- яйця - 4 шт .;
- сухі дріжджі - 1 ст.л .;
- цукор - 200 гр;
- борошно - 550 гр;
- цукати - 120 гр;
- ванільний цукор - 1 пакет.
Як приготувати паску в мультиварці з цукатами
Перше, що нам потрібно зробити, це топлене молоко підігріти до кімнатної температури. Потім, висипаємо в нього сухі дріжджі і дві столові ложки цукрового піску. Гарненько розмішуємо інгредієнти ложкою до повного їх розчинення.
Борошно в опару в цьому рецепті я не додаю. Просто прибираємо миску, з основою для нашого тесту, в тепло і чекаємо, поки дріжджі вступлять в реакцію з цукром. Як тільки над поверхнею молока підніметься дріжджова «шапка» - наша опара готова.
Поки опара дозріває, кольорові цукати нам потрібно нарізати ножем на більш дрібні шматочки.
Сливки потрібно добре прогріти в сотейнику на маленькому вогні, але не доводити їх до кипіння.
Додаємо до вершків цукор і перемішуємо поки він не розтане.
Цілі яйця разом з ванільним цукром збиваємо в блендері.
Додаємо до них вершково-цукрову суміш і збиваємо все разом.
Виливаємо в миску піднялася опару, збиту суміш і ретельно перемішуємо рідку основу тесту.
Потрібну кількість борошна краще відразу відміряти, а потім, потроху додавати в тісто, просіюючи її через сито.
Коли, приблизно, 2/3 борошна ви вже додали, саме час покласти в нього нарізані цукати і продовжити заміс.
Коли тісто стало більш густим, викладаємо його з миски на стіл посипаний борошном і продовжуємо руками вимішувати ще, приблизно, десять хвилин.
Далі, здобне тісто для паски знову перекладаємо в миску і залишаємо його для підняття на сорок хвилин.
З плином часу, його ще раз гарненько обминали руками.
До робочої чашу укладаємо хрест-навхрест два довгих шматка пергаменту змазаних будь-яким жиром, а зверху кладемо тісто. В мультиварці виставляємо режим «Підігрів» на двадцять хвилин.
На фото видно, що за цей час наше тісто збільшилася в розмірі в два рази.
Кришку мультиварки прикриваємо і встановлюємо режим «Випічка» на сорок хвилин. У кого немає такого режиму, цілком, можна обійтися режимом «Жарка». За температурними параметрами ці два режими дуже схожі.
Хто вже пек в мультиварці, той знає, що в багатьох моделях верх випічки ніколи не рум'яниться. Але мої домочадці люблять, щоб паски були з рум'яною скоринкою, і я придумала маленьку хитрість. Паска я виймаю з мультиварки (за допомогою смужок з пергаменту), перевертаю його догори дном, знову кладу на пергамент і відправляю допікати на тому ж режимі ще на п'ятнадцять хвилин.
Тепер подивіться який рум'яний і красивий він у нас вийшов.
Дочекаємося, щоб наш великий паску повністю охолов і тільки після цього наносимо на нього глазур і прикрашаємо випічку.
Як бачите, рум'яний, великий і смачний паску на топленому молоці й вершках вийшов ще і дуже красивий. Він зайняв центральне місце на нашому великодньому столі.
А ось такий він у розрізі: структура випічки дуже ніжна, а кольорові цукати не тільки надають їй пікантний смак, але і симпатично виглядають.
Милі кулінаркі, використовуючи мій крок за кроком оформлений фото-рецепт, обов'язково спечіть такий паску для своїх домочадців. Впевнена, що смачна і неймовірно красива великодня випічка принесе вашій родині багато приємних моментів. Щастя і здоров'я Вам!