Наш рецепт » Випічка » Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках

Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках

Приготувати дуже смачну здобну і рум'яну пасхальну випічку Ви зможете, практично без клопоту і турбот, якщо на Вашій кухні є така помічниця як мультиварка. Здобний паску на топленому молоці й вершках спечений в мультфільмі, виходить досить великий, неймовірно ніжний, смачний і добре пропечений. Уявляю на суд господинь мій крок за кроком оформлений простий рецепт з фото неймовірно смачною пасхальної випічки.

Продукти для здобного паски на вершках і топленому молоці:

Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках

  • молоко пряжене - 250 мл;
  • вершки (33% жирність) - 150 гр;
  • яйця - 4 шт .;
  • сухі дріжджі - 1 ст.л .;
  • цукор - 200 гр;
  • борошно - 550 гр;
  • цукати - 120 гр;
  • ванільний цукор - 1 пакет.

Як приготувати паску в мультиварці з цукатами

Перше, що нам потрібно зробити, це топлене молоко підігріти до кімнатної температури. Потім, висипаємо в нього сухі дріжджі і дві столові ложки цукрового піску. Гарненько розмішуємо інгредієнти ложкою до повного їх розчинення.

Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках

Борошно в опару в цьому рецепті я не додаю. Просто прибираємо миску, з основою для нашого тесту, в тепло і чекаємо, поки дріжджі вступлять в реакцію з цукром. Як тільки над поверхнею молока підніметься дріжджова «шапка» - наша опара готова.

Поки опара дозріває, кольорові цукати нам потрібно нарізати ножем на більш дрібні шматочки.

Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках

Сливки потрібно добре прогріти в сотейнику на маленькому вогні, але не доводити їх до кипіння.

Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках

Додаємо до вершків цукор і перемішуємо поки він не розтане.

Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках

Цілі яйця разом з ванільним цукром збиваємо в блендері.

Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках

Додаємо до них вершково-цукрову суміш і збиваємо все разом.

Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках

Виливаємо в миску піднялася опару, збиту суміш і ретельно перемішуємо рідку основу тесту.

Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках

Потрібну кількість борошна краще відразу відміряти, а потім, потроху додавати в тісто, просіюючи її через сито.

Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках

Коли, приблизно, 2/3 борошна ви вже додали, саме час покласти в нього нарізані цукати і продовжити заміс.

Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках

Коли тісто стало більш густим, викладаємо його з миски на стіл посипаний борошном і продовжуємо руками вимішувати ще, приблизно, десять хвилин.

Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках

Далі, здобне тісто для паски знову перекладаємо в миску і залишаємо його для підняття на сорок хвилин.

Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках

З плином часу, його ще раз гарненько обминали руками.

Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках

До робочої чашу укладаємо хрест-навхрест два довгих шматка пергаменту змазаних будь-яким жиром, а зверху кладемо тісто. В мультиварці виставляємо режим «Підігрів» на двадцять хвилин.

Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках

На фото видно, що за цей час наше тісто збільшилася в розмірі в два рази.

Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках

Кришку мультиварки прикриваємо і встановлюємо режим «Випічка» на сорок хвилин. У кого немає такого режиму, цілком, можна обійтися режимом «Жарка». За температурними параметрами ці два режими дуже схожі.

Хто вже пек в мультиварці, той знає, що в багатьох моделях верх випічки ніколи не рум'яниться. Але мої домочадці люблять, щоб паски були з рум'яною скоринкою, і я придумала маленьку хитрість. Паска я виймаю з мультиварки (за допомогою смужок з пергаменту), перевертаю його догори дном, знову кладу на пергамент і відправляю допікати на тому ж режимі ще на п'ятнадцять хвилин.

Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках

Тепер подивіться який рум'яний і красивий він у нас вийшов.

Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках

Дочекаємося, щоб наш великий паску повністю охолов і тільки після цього наносимо на нього глазур і прикрашаємо випічку.

Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках

Як бачите, рум'яний, великий і смачний паску на топленому молоці й вершках вийшов ще і дуже красивий. Він зайняв центральне місце на нашому великодньому столі.

Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках

А ось такий він у розрізі: структура випічки дуже ніжна, а кольорові цукати не тільки надають їй пікантний смак, але і симпатично виглядають.

Великий і смачний паску мультиварці на топленому молоці й вершках

Милі кулінаркі, використовуючи мій крок за кроком оформлений фото-рецепт, обов'язково спечіть такий паску для своїх домочадців. Впевнена, що смачна і неймовірно красива великодня випічка принесе вашій родині багато приємних моментів. Щастя і здоров'я Вам!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Оригінальний італійський паску кіскою з начинкою з маку, родзинок і кураги
Оригінальний італійський паску кіскою з начинкою з маку, родзинок і кураги
У пошуках простого і оригінального рецепта паски я зупинила свій вибір на італійському. Мене зацікавив дуже легкий рецепт тесту в поєднанні з різноманітністю начинок і незвичайною формою.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору