Наш рецепт » Випічка » Справжній французький багет Турбийон з кунжутом

Справжній французький багет Турбийон з кунжутом

Як в російській кухні існує неймовірна кількість сортів і рецептів традиційного чорного хліба (Бородинський, Дарниця, Фронтовий і т.п.), так і французи давно втратили лік різновидам своїх багетів. Сьогодні ми приготуємо справжній французький багет, якому вони дали ім'я «Турбийон» ( «Tourbillon»), тобто Вихор. Чому вихор, потім самі зрозумієте. Рецепт з покроково зробленими фото допоможе і вам правильно приготувати тонкий французький багет в домашніх умовах.

Тісто для цього хрустко зовні і ніжного всередині багета потрібно, досить, здобне. Нам буде потрібно: 200 мл молока, 65 мл води (для опари), 1 яйце, 20 г вершкового масла, 1 ст.л. цукру, 1 ч.л. солі, 20 гр свіжих дріжджів або 2 ч.л. сухих. При формуванні знадобиться ще, приблизно, 50 гр масла, яйце або жовток з молоком для обмазки і кунжут для посипання. Як варіант: вершкове масло можна замінити рослинним, а замість кунжуту взяти мак або насіння.

Справжній французький багет Турбийон з кунжутом

Як спекти французький багет в духовці

Замішувати тісто для багета починаємо з того, що розчиняємо цукор і дріжджі в воді і даємо вийшла опарі підійти.

У гарячому молоці розпускаємо вершкове масло. Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю. Коли молоко охолоне, вливаємо в чашу хлібопічки або в більшу миску (якщо будемо замішувати вручну) опару і яйце. Перемішуємо рідку частину, всипаємо борошно і замішуємо тісто руками до гладкості або в хлібопічці на режимі Дріжджове тісто.

Справжній французький багет Турбийон з кунжутом

За консистенцією свежезамешанное тісто для французького багета здається трохи плотноватого в порівнянні зі звичайним здобним, але так і повинно бути. Дамо йому підійти і збільшитися в обсязі.

Справжній французький багет Турбийон з кунжутом

На хороших дріжджах тісто підросло навіть не в два, а в три з гаком рази, це запорука пишноти і ніжності майбутніх багетів.

Справжній французький багет Турбийон з кунжутом

Добре проминаємо тісто і ділимо його на 2-3 частини - за кількістю багетів, яке ми плануємо спекти. Приготуємо розтоплене або просто розм'якшене вершкове масло і, відповідно, пензлик або шпатель.

Справжній французький багет Турбийон з кунжутом

Шматок тіста розкочуємо в тонкий пласт більш-менш прямокутної форми товщиною близько 3-5 мм, змащуємо його олією.

Справжній французький багет Турбийон з кунжутом

Звертаємо пласт тесту втричі промасленим стороною всередину.

Справжній французький багет Турбийон з кунжутом

Складаємо згорнутий аркуш навпіл - отриманої шаруватості для багета буде досить.

Справжній французький багет Турбийон з кунжутом

Заготівлю слойки загортаємо в плівку і прибираємо в морозилку на 10-15 хвилин або в холодильник на півгодини.

Справжній французький багет Турбийон з кунжутом

Охолоджене тісто знову розгортає в тонкий пласт і знову змащуємо маслом.

Справжній французький багет Турбийон з кунжутом

Скачує тісто по довгій стороні прямокутника в щільний рулет.

Справжній французький багет Турбийон з кунжутом

Рулети-багети викладаємо на подпиленний борошном пергамент або силіконовий килимок.

Справжній французький багет Турбийон з кунжутом

Змащуємо заготовки збитим яйцем або молоком, гострим ножем робимо надрізи навскіс, приблизно, на половину товщини рулету, посипаємо кунжутом. Всупереч звичайній практиці мастило і посипання ми зробили до вистоювання, а не після, тому що підійшло виріб буде занадто ніжним, ніж його буде не різати, а м'яти. Накриваємо заготовки серветкою і даємо расстойку на 30-35 хвилин, поки гріється духовка.

Справжній французький багет Турбийон з кунжутом

Випікаємо, приблизно, півгодини при температурі 180-200 градусів. На дно духовки треба поставити широку термостойкую миску з окропом, тому що перші 15 хвилин випікати багети покладається з парою. Потім воду прибираємо і допікаємо вже звичайним порядком.

Справжній французький багет Турбийон з кунжутом

Готові багети вийшли ніжні, повітряні всередині, з твердою хрусткою скоринкою зовні.

Справжній французький багет Турбийон з кунжутом

Цей чудово красивий і смачний батон треба не різати, а ламати по насічках, щоб краще розгледіти на зламі той самий «tourbillon» - вихор, який і дав ім'я цій оригінальній випічці.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Булочки краффіни - оригінальний американський гібрид маффинов і круасанів
Булочки краффіни - оригінальний американський гібрид маффинов і круасанів
Всі знають і люблять мафіни - маленькі круглі полубулочкі-полукексікі, придумані англійцями років тисячу тому. Всі знають і люблять круасани - листкові кренделі, які придумали французи теж тисячу

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору