Смачний олів'є з шинкою, горошком і сметаною
Ось уже жоден десяток років не здає свої гастрономічні позиції салат під короткою назвою Олів'є. Звичайно, на своїх столах ми навряд чи зустрінемо справжній салат олів'є, в тому класичному вигляді, в якому його спочатку придумав французький кухар. Але наш - сучасний олів'є - теж не позбавляється на святкових застіллях кулінарного, чесно заслуженого, першого місця серед популярних святкових салатів. Наша сьогоднішня варіація - олів'є з шинкою, впевнена, доведеться всім до смаку. Мій простий рецепт, покроково оформлений фото демонструє приготування і стане в нагоді початківцям кулінарам.
Складові:
- шинка - 150 гр;
- картопля відварна - 2 шт .;
- морква відварна - 1 шт .;
- яйце куряче - 2 шт .;
- корнішони солоні - 3 шт .;
- сметана - 3 ст. ложки;
- горошок зелений - 3 ст. ложки;
- сіль і перець - за смаком.
Як зробити салат олів'є з шинкою, горошком і сметаною
Такі компоненти салату як морквина, картопля і яйця для нашого блюда відварюємо (краще заздалегідь). Очищаємо потім інгредієнти. Приступаємо до нарізки. Першою подрібнити шинку (у нас вона куряча). Форма - кубики.
Наступний інгредієнт на черзі - корнішони солоні (цілком підійде і огірок побільше розміром). Нарізка також кубиками.
Очищені яйця рубаємо.
Картопля «перетворюємо» в нарізку з кубиків.
Аналогічним чином поступаємо і з морквою.
До нарізці з інгредієнтів додаємо горошок з банки.
Сьогодні для заправки ми взяли сметану, але майонез теж дозволяється використовувати.
Солимо, за бажанням заправляємо перчиком.
Залишилося все перемішати.
Апетитний, простий і смачний салату олів'є з шинкою і зеленим горошком готовий! Приємною всім трапези!
Тим, хто рецептами з фото воліє відео-рецепти, безсумнівно, прогодітся цей авторський ролик від TanyaMoroz.