Наш рецепт » На замітку » Приготування яйця пашот будинку в воді без оцту

Приготування яйця пашот будинку в воді без оцту

Цей французький спосіб приготування яєць в мішечку надає страві особливу аристократичність і французьку вишуканість. Яйця пашот готувати легко і просто, якщо знати секрети приготування цього нехитрого страви. Ними я і хочу з вами поділитися в цьому рецепті. Пошаго зроблені фото продемонструють як правильно варити яйце пашот всмятку без всяких спеціальних пристосувань, а просто в каструлі в воді.

Для приготування нам знадобиться:

  • 1 свіже куряче яйце (краще брати велике яйце);
  • 1/2 частина свіжого лимона;
  • 1,5 ч. Ложки крупної солі;
  • 1,5 літра води (для пашот);
  • 800 мл води;
  • 200 мл холодної питної води.

зміст

  • 1 Як приготувати яйце пашот у воді
  • 1.1 Скільки варити яйце пашот

Як приготувати яйце пашот у воді

Ставимо дві каструлі на плиту і вливаємо в них воду. В першу каструлю вливаємо 800 мл води і ставимо кип'ятити її.

У другу каструлю всипаємо сіль, додаємо 1,5 літра води і вичавлюємо сік з половинки лимона і так само доводимо до кипіння.

Тепер, беремо ціле яйце і опускаємо його на ложці в першу каструлю на 10 секунд. Ця процедура не дозволить білку розподілитися по всі воді, коли будемо готувати пашот.

Приготування яйця пашот будинку в воді без оцту

У другій каструлі закручуємо воронку, тобто кілька разів прокручуємо воду ложкою за годинниковою стрілкою, і розбиваємо в центр воронки яйце так, щоб не пошкодити жовток. Наявність солі і соку лимона в воді допомагають зібратися білку навколо жовтка.

Приготування яйця пашот будинку в воді без оцту

А ось на цьому фото яйце, яке я попередньо не опускається в окріп і варю його без солі і лимонного соку. Білок розійшовся по всій воді і мені доводиться його збирати ложкою в напрямку жовтка.

Приготування яйця пашот будинку в воді без оцту

Скільки варити яйце пашот

Час варіння яйця пашот в киплячій воді близько трьох хвилин. Після цього виймаємо його за допомогою ложки в блюдо з холодною водою. Ось так виглядає правильно приготоване яйце у ​​воді з сіллю і соком лимона.

Приготування яйця пашот будинку в воді без оцту

А ось так виглядають яйця зварені у звичайній воді. Білок нагадує рвану ганчірку.

Приготування яйця пашот будинку в воді без оцту

Через хвилину просто промаківаем яйце пашот одноразовим рушником і воно готове для сервірування.

Приготування яйця пашот будинку в воді без оцту

Правильно зварене яйце пашот має рівну текстуру білка, а при розрізі, жовток повільно випливає і має кремову текстуру, як показано на фото.

Приготування яйця пашот будинку в воді без оцту

Як бачите, приготування цього вишуканого блюда будинку не займає багато часу, якщо знаєш що і як правильно зробити і скільки часу варити.

Над непростим питанням з чим подати яйце пашот на цей раз я довго не роздумувала - подавати буду на гарнір з картоплі з тушкованою бараниною.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Як правильно варити гречку або як приготувати гречану кашу на гарнір - рецепт смачної розсипчастої каші без варіння, c фото
Як правильно варити гречку або як приготувати гречану кашу на гарнір - рецепт смачної розсипчастої каші без варіння, c фото
Здавалося б, таке просте завдання - приготувати гречку, але як багато відразу виникає питань у недосвідченої господині: як правильно варити гречку на воді на гарнір, як приготувати гречану кашу
Бульйон м'ясний прозорий з домашньою локшиною або основа для м'ясних супів
Бульйон м'ясний прозорий з домашньою локшиною або основа для м'ясних супів
Прозорий м'ясний бульйон з локшиною - це смачне першу страву, яке прийнято готувати не тільки в румунській кухні. Подібний рецепт Ви, безсумнівно, знайдете і в угорській, чеській, словацькій,
Фруктовий кисіль з ягід смородини, шовковиці, абрикосів і крохмалю
Фруктовий кисіль з ягід смородини, шовковиці, абрикосів і крохмалю
У спекотну літню пору для своїх домочадців я дуже часто готую приголомшливо смачний кисіль зі свіжих ягід і фруктів. Пропоную до розгляду господинь простий домашній рецепт киселю-асорті з смородини,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору