Приготування яйця пашот будинку в воді без оцту
Цей французький спосіб приготування яєць в мішечку надає страві особливу аристократичність і французьку вишуканість. Яйця пашот готувати легко і просто, якщо знати секрети приготування цього нехитрого страви. Ними я і хочу з вами поділитися в цьому рецепті. Пошаго зроблені фото продемонструють як правильно варити яйце пашот всмятку без всяких спеціальних пристосувань, а просто в каструлі в воді.
Для приготування нам знадобиться:
- 1 свіже куряче яйце (краще брати велике яйце);
- 1/2 частина свіжого лимона;
- 1,5 ч. Ложки крупної солі;
- 1,5 літра води (для пашот);
- 800 мл води;
- 200 мл холодної питної води.
зміст
- 1 Як приготувати яйце пашот у воді
- 1.1 Скільки варити яйце пашот
Як приготувати яйце пашот у воді
Ставимо дві каструлі на плиту і вливаємо в них воду. В першу каструлю вливаємо 800 мл води і ставимо кип'ятити її.
У другу каструлю всипаємо сіль, додаємо 1,5 літра води і вичавлюємо сік з половинки лимона і так само доводимо до кипіння.
Тепер, беремо ціле яйце і опускаємо його на ложці в першу каструлю на 10 секунд. Ця процедура не дозволить білку розподілитися по всі воді, коли будемо готувати пашот.
У другій каструлі закручуємо воронку, тобто кілька разів прокручуємо воду ложкою за годинниковою стрілкою, і розбиваємо в центр воронки яйце так, щоб не пошкодити жовток. Наявність солі і соку лимона в воді допомагають зібратися білку навколо жовтка.
А ось на цьому фото яйце, яке я попередньо не опускається в окріп і варю його без солі і лимонного соку. Білок розійшовся по всій воді і мені доводиться його збирати ложкою в напрямку жовтка.
Скільки варити яйце пашот
Час варіння яйця пашот в киплячій воді близько трьох хвилин. Після цього виймаємо його за допомогою ложки в блюдо з холодною водою. Ось так виглядає правильно приготоване яйце у воді з сіллю і соком лимона.
А ось так виглядають яйця зварені у звичайній воді. Білок нагадує рвану ганчірку.
Через хвилину просто промаківаем яйце пашот одноразовим рушником і воно готове для сервірування.
Правильно зварене яйце пашот має рівну текстуру білка, а при розрізі, жовток повільно випливає і має кремову текстуру, як показано на фото.
Як бачите, приготування цього вишуканого блюда будинку не займає багато часу, якщо знаєш що і як правильно зробити і скільки часу варити.
Над непростим питанням з чим подати яйце пашот на цей раз я довго не роздумувала - подавати буду на гарнір з картоплі з тушкованою бараниною.