Наш рецепт » Випічка » Узбецькі коржі в духовці або патир узбецький з кунжутом

Узбецькі коржі в духовці або патир узбецький з кунжутом

Смачні коржі печуть вдома господині в усьому світі. В італійській кухні такий домашній хліб називають по різному фокаччею або піца, якщо тісто з начинкою. Народи Близького Сходу і на Кавказі печуть лаваш, в індійській кухні такі коржі відомі під назвою чапати. Коржі з начинкою на Кавказі називають хачапурі. Перебирати кухні народів світу можна довго, але сьогодні я розповім як роблять узбецькі коржики, які називаються патир. Такий смачний домашній хліб і такий простий рецепт - ось таку формулу я для себе вивела, поки готувала коржі в духовці. Правда, справжні узбецькі коржики патир отпекают не в духовці, а на свіжому повітрі і використовують тандир. Мій, покроково оформлений рецепт з фото, адаптований до домашніх умов і допоможе вам легко і просто спекти узбецький патир будинку.

Нам буде потрібно:

  • 2 ч. Ложки гранульованих сухих дріжджів;
  • 390-410 грам пшеничного борошна;
  • ¾ ч. Ложки дрібної солі;
  • 2 ст. ложки бавовняного масла (можна замінити кунжутним);
  • 250 мл (1 склянка) гарячої води;
  • ½ ч. Ложки чорного кмину;
  • 1 ст. ложки чорного кунжуту;
  • бавовняне або кунжутне масло для змазування коржиків.

Як спекти узбецьку коржик в домашніх умовах

У теплу каструлю всипаємо дріжджі і вливаємо воду, з температурою 38 ° С. Чекаємо, поки дріжджі повністю не розійдуться у воді, потім просіваємо близько 250 грам борошна і перемішуємо. Каструлю потрібно покрити щільним рушником або накрити кришкою. Чекаємо, щоб маса виросла і з'явилися пухирі.

Узбецькі коржі в духовці або патир узбецький з кунжутом

Тепер додаємо сіль, чорний кмин і замішуємо тісто залишком борошна. Точно так же накриваємо його і залишаємо на 40 хвилин в теплі.

Узбецькі коржі в духовці або патир узбецький з кунжутом

Саме час розігріти духовку до 200 ° С.

Робимо обминку тесту і ділимо його на порції. Чим більше порції ви зробите, тим більшою коржик вийде після випічки.

Кожну порцію скочується в кулю і даємо відлежатися близько десяти хвилин під плівкою (щільно закривати не потрібно). Потім, розминаємо кожну порцію тесту руками і надаємо їй форму коржі. Викладаємо на пергамент.

Узбецькі коржі в духовці або патир узбецький з кунжутом

Коржі злегка збільшилися в розмірі, тепер беремо тендерайзери і, відступивши від краю по 2 см, проколюємо тісто. Змащуємо кожен коржик теплим бавовняним або кунжутним маслом, по краю посипаємо кунжутним чорними насінням і відправляємо на 7 хвилин в духовку.

Узбецькі коржі в духовці або патир узбецький з кунжутом

Поки отпекалась перша партія коржів, готуємо другий лист з заготовками. Гарячі коржі-патир охолоджуємо на решітці. Їх можна ще раз змастити теплим маслом після випічки.

Узбецькі коржі в духовці або патир узбецький з кунжутом

У мене вийшло вісім штучок з замішаного тіста.

Узбецькі коржі в духовці або патир узбецький з кунжутом

Правда, поки мої узбецькі коржики патир холоднішими, мої дегустатори не втрималися і встигли поцупити три.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Чапати - індійські листкові прісні коржі
Чапати - індійські листкові прісні коржі
Індійські прісні коржі чапати - дуже проста, але смачна і ситна випічка. Їх можна подати до першого або другого блюда замість хліба, а можна доповнити медом, сиром, сиром, молоком, і вийде повноцінна

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору