Смачні курячі шлуночки в сметані
Курячі шлунки - не самий популярний субпродукт. А все тому, що готуються вони досить довго, та ще й можуть залишитися жорсткими після години, проведеного в сковорідці. Щоб блюдо вийшли м'яким і смачним, я пропоную гасити курячі субпродукти зі сметаною. Приготуйте курячі шлуночки в сметані за моїм рецептом, який доповнений покроково зробленими фото, і ви більше не будете обходити стороною цей цінний субпродукт.
Для приготування цієї страви нам знадобиться небагато продуктів. Всі вони перед вами на фото:
- курячі шлуночки - 400 гр;
- цибуля - 2-3 шт .;
- соняшникова олія - 40 гр;
- сметана - 200 гр;
- курячий бульйон - 200 мл;
- болгарський перець - 1 шт .;
- сіль - 0,5 ст. л .;
- спеції - 1 ч. л.
Як приготувати курячі шлуночки в сметані
Лук очищаємо від лушпиння, а болгарський перець позбавляємо від насіння. Я попередньо помила і очистила субпродукти від плівок і зайвих шматочків жиру.
Тепер, наріжте цибулю великими шматками, а салатний перець - невеликий соломкою.
У мене були вже нарізані курячі шлуночки, тому, я їх одразу ж відправила на розігріту сковорідку з олією. Овочі слід додати до трохи підсмаженою шлункам. Гасіть на середньому вогні, десь, 10 хвилин періодично помішуючи.
Налийте курячий бульйон і перемішайте продукти, закрийте сковорідку кришкою і тушкуйте близько 20 хвилин. У мене бульйон залишився після варіння курячих грудок, крім м'яса в ньому варилася невелика морквина і цибулю, а також лаврове листя, запашний і чорний перець горошком.
За цей час бульйон випарується, значить прийшла черга вливати сметану. Перемішайте все і тушкуйте блюдо ще близько 10 хвилин.
В самому кінці посоліть і додайте приправи на свій смак. Можна взяти вже готову суміш спецій, наприклад, до м'яса або курки.
Подавайте курячі шлуночки в сметані в теплому вигляді як окрему страву або з гарніром з картоплі, каші, вермішелі.