Суп з курячих шлунків - смачний, простий і швидкий
Домашній суп з курячих шлунків - чудове блюдо, адже воно виходить ароматним, зовсім не жирним, але ситним і поживним. Спробуйте приготувати його і ви, використовуючи мій крок за кроком оформлений рецепт з фото. Смачний, простий і швидкий в приготуванні суп з курячими шлунками, локшиною і картоплею урізноманітнює ваше щоденне меню і порадує: вас - швидкістю приготування, а їдців - прекрасним новим смаком.
Складові:
- 0,5 кг курячих шлунків;
- сіль;
- рослинна олія;
- цибулина;
- 5 шт картоплі;
- морква;
- жменька тонкої локшини або вермішелі;
- 2,5 літра води;
- кріп.
Як приготувати суп з курячих шлунків, з локшиною і картоплею
Приготування починається з того, що курячі шлуночки вимочуємо в холодній воді. Часу на це витрачаємо в залежності від можливості, але хоча б півгодини потрібно. Потім, миємо й чистимо шлуночки, нарізаємо їх на 2-4 частини. Розмір нарізки робите такий, як вам подобається.
Заливаємо підготовлені шматочки водою. Спочатку наливаємо стільки, щоб вона тільки трохи покривала їх. Ставимо на вогонь. Чекаємо закипання. Воду зливаємо. Наливаємо знову чисту воду, але вже в потрібній кількості і починаємо варити в ній шлунки.
Подрібнюємо все овочі, заявлені в рецепті. Форма нарізки - як вам подобається. Як підготувала овочі я - видно на фото.
Цибулю, моркву обсмажуємо. Для цієї мети використовуємо олію.
Коли шлуночки покипить півгодини або навіть хвилин 40 (якщо вони нарізані крупно), додаємо в майбутній суп картопля.
Ще через 12-14 хвилин додаємо обсмажені моркву, цибулю, локшину або вермішель.
Курячий супчик солимо. При бажанні, додаємо лавровий лист або подрібнений зубчик часнику. Варимо ще 6-7 хвилин, і смачний домашній суп з курячими шлунками готовий!
Тепер, кличемо до столу домочадців і подаємо ароматне перша страва, посипавши подрібненою зеленню кропу.