Курячі відбивні на сковороді в клярі - соковиті всередині та хрусткі зовні
Коли господині хочуть приготувати не жирне, але поживне м'ясо, вони часто вибирають курячу грудку. Відбивні з курячого філе на сковороді (а саме їх я і буду готувати сьогодні) можуть вийти жорсткими або сухуватими, але тільки не в мене! Пропоную посмажити разом зі мною дуже смачні і соковиті курячі відбивні на сковороді в клярі. Читайте мій рецепт, звіряйтеся з покроково зробленими фото і готуйте справжню смакоту для близьких!
Складові:
- 700-720 гр курячих грудок;
- 2 яйця;
- 3 ст. л. олії соняшникової;
- сіль з приправами;
- 3-4 ст. л. борошна.
Як приготувати курячі відбивні на сковороді
Вибираючи куряче філе - краще вибрати охолоджене. Починаючи приготування, його потрібно вимити і нарізати шматочками поперек волокон.
М'ясо відбиваємо. Посипаємо і натираємо сумішшю солі і приправ. Можна взяти готову, «Адигейську», наприклад.
У миску розбиваємо яйця. Туди ж поміщаємо шматочки грудки. перемішуємо.
Шматочки, витягнуті з яєчної маси, по черзі обвалюють в борошні і поміщаємо на сковороду з рослинним маслом - заздалегідь розігріту. Смажимо курячі відбивні з двох сторін. Спочатку - на середньому вогні, щоб утворилася скоринка, а потім - на маленькому, накривши кришкою.
При такому способі смаження відбивні з курячого філе на сковороді завжди виходять м'якими і соковитими. Суміш яйця і борошна не дає м'ясу стати сухим всередині, зате утворює апетитну кірочку зовні.
Коли смачні курячі відбивні готові, їх можна подати до столу з овочевим салатом або будь-яким іншим гарніром, з яким ви або ваші їдці віддають перевагу.
Ось такий дуже простий рецепт, який дозволяє приготувати смачне м'ясне блюдо в клярі для святкового або буденного обіду або вечері.