Соковите куряче філе в клярі на сковороді швидко і смачно
Не знаєте, що можна приготувати з курячого філе? Як його правильно посмажити, щоб м'ясо вийшло смачне, ніжне і соковите? Сьогодні я пропоную вам два смачні фото-рецепти з курячого філе в яких покроково описано дуже прості, але дуже важливі секретик приготування курячого філе в клярі на сковороді. У ньому представлені два способи готування. Спробуйте зробити обидва, а потім вибирайте, який вам більше підходить. Ці способи прожарювання курячої грудки заслуговую не тільки уваги, а й того, щоб їх спробувати.
Нам знадобитися:
- 2 курячі грудки без кістки (800 грам);
- 5-6 ст. ложок мелених сухарів;
- 4 ст. ложки борошна;
- 1 велике яйце (Д-В) або 2 середніх (С-1).
Для першої грудки:
- 3 зубчики часнику;
- 1 ч. Ложка розмарину;
- 1/3 ч. Ложки великої морської солі;
- ¼ ч. Ложки чорного свежемолотого перцю;
- одна щіпка меленого чилі перцю.
Для другої грудки:
- 1/3 ч. Ложки великої морської солі;
- 1/3 ч. Ложки кмину;
- 1/3 ч. Ложки суміші перців;
- одна щіпка солодкої паприки.
зміст
- 1 Як смачно приготувати куряче філе в клярі на сковороді
- 1.1 Маринуємо курячі грудки
- 1.2 Смажимо курячі грудки
Як смачно приготувати куряче філе в клярі на сковороді
Маринуємо курячі грудки
Першу грудку промиваємо і просушуємо серветкою. Наносимо всі зазначені спеції з двох сторін і добре натираємо грудку. Часник поки не додаємо.
Точно таку ж процедуру проробляємо з другою грудкою. Тільки використовуємо призначені для неї спеції. Закриваємо судочки щільно кришками і ставимо в холод, що б дати їм час промаринуватися і увібрати в себе всі аромати спецій.
Смажимо курячі грудки
Насамперед включаємо сковороду розігріватися, а коли вона прогріється, вливаємо олію і гріємо його на сильному вогні.
Тим часом, готуємо три глибокі тарілки. В першу всипаємо борошно. У другу розбиваємо яйце і перемішуємо його виделкою. У третю - сухарі. Ось в такому порядку опускаємо першу грудку в борошно, в яйце, а в самому кінці опускаємо в сухарі.
Опускаємо грудку на розпечене масло і тут же знижуємо вогонь. Продовжуємо процес готування дві хвилини на середньому вогні. Такий спосіб прожарювання дозволить нам отримати корочку з характерним хрускотом зовні, але при цьому, філе буде соковите всередині.
Перевертаємо шматочки і додаємо зубчики часнику до першої грудях. У міру прожарювання поливаємо грудку маслом, яке просякнуте часником. Тоді грудка вийде з легким часниковим ароматом.
Другу грудку просто смажимо. Процес прожарювання: по дві хвилини з кожного боку по два рази. Тобто в підсумку, кожна сторона буде смажитися 4 хвилини.
Знімаємо смажені грудки зі сковороди на блюдо з одноразовим рушником, а через пару секунд переносимо їх вже на блюдо сервіровки.
Тепер саме час просто розрізати куряче філе в клярі і переконатися, що ми приготували його правильно.
Зовні ми бачимо тонку і хрустку скоринку, а всередині прекрасно проглядається соковитість філе. Навіть на фото, що воно ніжне і соковите.
Смачне куряче філе в клярі подаємо з будь-яким гарніром, наприклад рисовим або з картопляним пюре.