Смачні курячі гомілки в соєвому соусі на сковороді
У курки, улюблена частина у багатьох з нас - це ніжка або гомілку. У ній дуже м'яке і ніжне м'ясо, яке готується досить швидко. Якщо додати до цього пряність східних спецій і соєвий соус, то вийде дивно смачне і ароматне блюдо. Ділюся перевіреним, коханим і простим рецептом з покроково зробленими фото, які наочно розкривають всі етапи приготування.
Отже, нам потрібні:
- курячі гомілки - 5-6 штук;
- цибуля ріпчаста - 1 штука;
- соєвий соус - 2-3 ст. ложки;
- куркума мелена - 1/3 ч. Ложки;
- коріандр мелений - 1/3 ч. Ложки;
- оливкова олія - 2 ст. ложки;
- сіль морська - 1 ч. Ложка;
- вода (кип'ячена) 2-3 ст. ложки;
- перець чорний мелений - за смаком.
Як смачно посмажити курячі гомілки в соєвому соусі на сковороді
У зручну глибоку миску викласти гомілки, попередньо, промивши їх під струменем води. Посипати курячі ніжки морською сіллю. Додати мелені спеції: куркуму, коріандр, перчик. Кількість солі і перчика залежить від індивідуальних смакових переваг. Морську сіль можна замінити на звичайну.
Залишити ніжки в спеціях на дванадцять хвилинок. Тим часом, розігріти сковороду з оливковою олією. Викласти курячі ніжки на сковороду.
Обсмажити до приємною золотистої.
Влити кип'ячену воду і тушкувати на слабкому вогні, близько п'яти хвилин.
Цибулину очистити і подрібнити. Коли вода випаруватися, всипати цибулю. Обсмажити м'ясо з цибулею.
Додати соєвий соус. Я використовую класичний соус, без добавок.
Обсмажити і трохи загасити гомілки в соєвому соусі. Вони придбають красивий колір, аромат і чарівний смак.
Подавати смачні гомілки до столу, прикрасивши цибулею. Я обіцяю, що приготував дане блюдо, вам забезпечено гастрономічне задоволення. М'ясо і цибулю виходять дуже пряними, зі східними нотками. Обов'язково спробуйте приготувати за моїм рецептом і смачних вам м'ясних страв!