Наш рецепт » М'ясні страви » Смачні тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином

Смачні тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином

Сьогодні я буду готувати тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином в «кавказькому стилі». Айва - досить незвичайний фрукт, адже в повній мірі свій смак і аромат вона розкриває лише після теплової обробки. На Кавказі, де ця рослина широко поширене, з айвою готують не тільки варення або компоти, а й м'ясні страви. Тонкий аромат і ненав'язливий кисло-солодкий смак відмінно поєднуються, практично, з будь-якими видами м'яса або дичини. Мій рецепт з покроково зробленими фото допоможе вам легко і просто освоїти приготування цієї страви.

Крім курячих сердечок нам ще знадобляться рослинне масло, айва, ріпчаста цибуля і біле вино.

Смачні тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином

Як приготувати м'які курячі сердечка просто і смачно

Почнемо з айви. Її потрібно почистити і порізати кубиками середнього розміру.

Смачні тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином

У сковороді, казані або мультиварці розігріваємо олію і опускаємо в нього шматочки айви. Смажити потрібно на сильному вогні до легкого зарум'янювання.

Смачні тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином

Айва віддала маслу свій аромат, тепер її потрібно витягнути шумівкою і поки відставити убік, щоб не перетворити в пюре.

Смачні тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином

Сердечка очищаємо від зайвого жиру і судин, ріжемо навпіл, відмиванням від згустків крові, злегка обсушуємо. Лук шаткуємо дрібним кубиком. Вина на таку кількість м'яса нам знадобиться, приблизно, півсклянки.

Смачні тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином

У ароматне масло відправляємо цибулю і смажимо до прозорості і легкого золотистого відтінку.

Смачні тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином

Викладаємо сердечка, продовжуємо смажити.

Смачні тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином

Коли сердечка зарумянятся, вливаємо вино, доводимо до кипіння й тушкуємо хвилин 20 на слабкому вогні.

Смачні тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином

Повертаємо в каструлю відкладену айву, доводимо до кипіння, проварюємо пару хвилин. Якщо здасться, що рідини мало, можна додати трохи окропу.

Смачні тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином

Солимо, перчимо, додаємо улюблені прянощі і трави. До ніжному фруктовому аромату і кисло-солодкого смаку айви і виноградного вина добре підійдуть запашний перець, мелений коріандр, мускатний горіх і щіпка чебрецю.

Смачні тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином

Даємо страві п'ять хвилин постояти під кришкою на найменшому вогні, щоб смак змішався і дозрів.

Смачні тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином

На гарнір приготуємо розсипчастий рис з добавкою куркуми для смаку і аромату, пікантним і корисним доповненням до сердечка «по кавказски» послужать пряні овочеві салати і свіжа зелень.

Рекомендуем

Курячі сердечка тушковані з грибами - як смачно приготувати закуску або начинку
Курячі сердечка тушковані з грибами - як смачно приготувати закуску або начинку
Курячі серця готуються дуже швидко і спектр страв з них досить широкий. Їх використовують для отримання бульйону, вживають як начинок в різній випічці і, навіть, вживають для приготування відбивних і

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору