Смачні тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином
Сьогодні я буду готувати тушковані курячі сердечка в соусі з айвою і білим вином в «кавказькому стилі». Айва - досить незвичайний фрукт, адже в повній мірі свій смак і аромат вона розкриває лише після теплової обробки. На Кавказі, де ця рослина широко поширене, з айвою готують не тільки варення або компоти, а й м'ясні страви. Тонкий аромат і ненав'язливий кисло-солодкий смак відмінно поєднуються, практично, з будь-якими видами м'яса або дичини. Мій рецепт з покроково зробленими фото допоможе вам легко і просто освоїти приготування цієї страви.
Крім курячих сердечок нам ще знадобляться рослинне масло, айва, ріпчаста цибуля і біле вино.
Як приготувати м'які курячі сердечка просто і смачно
Почнемо з айви. Її потрібно почистити і порізати кубиками середнього розміру.
У сковороді, казані або мультиварці розігріваємо олію і опускаємо в нього шматочки айви. Смажити потрібно на сильному вогні до легкого зарум'янювання.
Айва віддала маслу свій аромат, тепер її потрібно витягнути шумівкою і поки відставити убік, щоб не перетворити в пюре.
Сердечка очищаємо від зайвого жиру і судин, ріжемо навпіл, відмиванням від згустків крові, злегка обсушуємо. Лук шаткуємо дрібним кубиком. Вина на таку кількість м'яса нам знадобиться, приблизно, півсклянки.
У ароматне масло відправляємо цибулю і смажимо до прозорості і легкого золотистого відтінку.
Викладаємо сердечка, продовжуємо смажити.
Коли сердечка зарумянятся, вливаємо вино, доводимо до кипіння й тушкуємо хвилин 20 на слабкому вогні.
Повертаємо в каструлю відкладену айву, доводимо до кипіння, проварюємо пару хвилин. Якщо здасться, що рідини мало, можна додати трохи окропу.
Солимо, перчимо, додаємо улюблені прянощі і трави. До ніжному фруктовому аромату і кисло-солодкого смаку айви і виноградного вина добре підійдуть запашний перець, мелений коріандр, мускатний горіх і щіпка чебрецю.
Даємо страві п'ять хвилин постояти під кришкою на найменшому вогні, щоб смак змішався і дозрів.
На гарнір приготуємо розсипчастий рис з добавкою куркуми для смаку і аромату, пікантним і корисним доповненням до сердечка «по кавказски» послужать пряні овочеві салати і свіжа зелень.