Заварні профітролі з заварним кремом і праліне
Цей смачний французький десерт нікому не дасть пройти повз і, вже тим більше, не залишить байдужим. Заварні профітролі з заварним кремом і праліне приготувати буде не так складно, якщо ви скористаєтеся моїми підказками в описі рецепта і всі моменти покроково показані на фото. Приємного вам французького десерту.
Складові:
Для заварного тесту:
- 250 мл холодної питної води;
- 125 грам вершкового масла 72,5%;
- 250 грам пшеничного борошна (в / с);
- 4 курячих яєць (Д-1).
Для заварного крему:
- 250 мл молока 3,6% -4%;
- 70 грам цукрового піску;
- ½ ч.ложки мигдального екстракту (за бажанням);
- 4 жовтки від яєць Д-0;
- 100 грам вершкового масла 82%;
- 1 стручок ванілі.
зміст
- 0.0.1 Для шоколадної глазурі:
Для шоколадної глазурі:
- 60 мл вершків 22%;
- 50 грам гіркого шоколаду 62%;
- 50 грам білого шоколаду;
- 1 порція горіхового праліне.
Як готувати профітролі з заварним кремом і праліне
Щоб правильно приготувати горіхове праліне просто перейдіть за посиланням у шоколадній глазурі. Коли праліне готове, переходимо до заварному тесту.
Як зробити тісто для профитролей
У сотейник вливаємо холодну воду і опускаємо в нього вершкове масло. Ставимо його на середній вогонь, чекаємо коли масло розтане і вода почне кипіти.
Тепер знижуємо вогонь до самого мінімуму, всипаємо весь обсяг борошна і дуже швидко замішуємо тісто в одному напрямку за допомогою дерев'яної ложки. Тісто має вийти однорідним і без грудочок, як на фото. Якщо замішувати повільно, то досягти однорідності і уникнути появу грудочок буде складно. Відставляємо його для повного охолодження.
Яйця на середній швидкості збиваємо, щоб вони просто злилися воєдино. Потім яйця змішуємо з завареним тестом і змішуємо на середній швидкості. Використовуємо лопатки для тесту.
Якщо потрібні профитроли маленького розміру, відкидають їх через кондитерський мішок.
Великі заварні профітролі, також, можна отсаживать за допомогою мішка з великої насадкою, яка не завжди є в господарстві. Якщо у вас такої немає, тоді на допомогу нам прийдуть дві столові ложки. З їх допомогою формуємо Профітроль потрібної нам величини.
Викладаємо їх на силіконовий килимок і отпекаем їх при температурі 180 ° С близько 30-35 хвилин.
Вони повинні збільшитися в два рази в обсязі і вийти карамельного кольору. Ось так як на фото виглядає готові профітролі.
Як приготувати крем для профитролей
У жовтки всипаємо 35 грам цукру і збиваємо до отримання білої маси.
Молоко підігріваємо майже до стану кипіння разом з другою половиною цукру (35 гр) і насінням ванілі.
Потім, тоненькою цівкою починаємо вливати гаряче молоко в жовтки, постійно збиваючи їх, щоб жовтки НЕ заварилися молоком.
Потім, ставимо все на повільний вогонь, помішувати отриману масу віночком, доводимо її до загустіння і охолоджуємо.
У остиглий крем додаємо мигдальний екстракт і м'яке вершкове масло. Збиваємо до повного змішування інгредієнтів. Останнім етапом додаємо подрібнене горіхове праліне.
Як начинити профітролі
За допомогою кондитерського мішка заповнюємо заварні булочки кремом. Найкраще, якщо зробити невеликий отвір зверху і наповнити кремом.
Як прикрасити профитроли
Буде робити два види глазурі.
Вершки підігріваємо, але не доводимо до кипіння. За 30 мл додаємо в темний і білий шоколад.
Ставимо на водяну баню і чекаємо, поки вони розтануть.
Даємо їм трохи охолонути, не можна використовувати глазур в гарячому вигляді, тільки трохи в теплом. Розміщуємо глазурі в корнети, беремо їх в одну руку і покриваємо профитроли.
При бажанні, можна покривати якимось одним кольором глазурі.
Смачні домашні профитроли з заварним кремом і праліне готові. Подаємо на святковий стіл як десерт.