Наш рецепт » Випічка » Заварні профітролі з заварним кремом і праліне

Заварні профітролі з заварним кремом і праліне

Цей смачний французький десерт нікому не дасть пройти повз і, вже тим більше, не залишить байдужим. Заварні профітролі з заварним кремом і праліне приготувати буде не так складно, якщо ви скористаєтеся моїми підказками в описі рецепта і всі моменти покроково показані на фото. Приємного вам французького десерту.

Складові:

Для заварного тесту:

  • 250 мл холодної питної води;
  • 125 грам вершкового масла 72,5%;
  • 250 грам пшеничного борошна (в / с);
  • 4 курячих яєць (Д-1).

Для заварного крему:

  • 250 мл молока 3,6% -4%;
  • 70 грам цукрового піску;
  • ½ ч.ложки мигдального екстракту (за бажанням);
  • 4 жовтки від яєць Д-0;
  • 100 грам вершкового масла 82%;
  • 1 стручок ванілі.

зміст

    • 0.0.1 Для шоколадної глазурі:
  • 1 Як готувати профітролі з заварним кремом і праліне
    • 1.1 Як зробити тісто для профитролей
    • 1.2 Як приготувати крем для профитролей
    • 1.3 Як начинити профітролі
    • 1.4 Як прикрасити профитроли
    • Для шоколадної глазурі:

      • 60 мл вершків 22%;
      • 50 грам гіркого шоколаду 62%;
      • 50 грам білого шоколаду;
      • 1 порція горіхового праліне.

      Як готувати профітролі з заварним кремом і праліне

      Щоб правильно приготувати горіхове праліне просто перейдіть за посиланням у шоколадній глазурі. Коли праліне готове, переходимо до заварному тесту.

      Як зробити тісто для профитролей

      У сотейник вливаємо холодну воду і опускаємо в нього вершкове масло. Ставимо його на середній вогонь, чекаємо коли масло розтане і вода почне кипіти.

      Заварні профітролі з заварним кремом і праліне

      Тепер знижуємо вогонь до самого мінімуму, всипаємо весь обсяг борошна і дуже швидко замішуємо тісто в одному напрямку за допомогою дерев'яної ложки. Тісто має вийти однорідним і без грудочок, як на фото. Якщо замішувати повільно, то досягти однорідності і уникнути появу грудочок буде складно. Відставляємо його для повного охолодження.

      Заварні профітролі з заварним кремом і праліне

      Яйця на середній швидкості збиваємо, щоб вони просто злилися воєдино. Потім яйця змішуємо з завареним тестом і змішуємо на середній швидкості. Використовуємо лопатки для тесту.

      Заварні профітролі з заварним кремом і праліне

      Якщо потрібні профитроли маленького розміру, відкидають їх через кондитерський мішок.

      Заварні профітролі з заварним кремом і праліне

      Великі заварні профітролі, також, можна отсаживать за допомогою мішка з великої насадкою, яка не завжди є в господарстві. Якщо у вас такої немає, тоді на допомогу нам прийдуть дві столові ложки. З їх допомогою формуємо Профітроль потрібної нам величини.

      Заварні профітролі з заварним кремом і праліне

      Викладаємо їх на силіконовий килимок і отпекаем їх при температурі 180 ° С близько 30-35 хвилин.

      Заварні профітролі з заварним кремом і праліне

      Вони повинні збільшитися в два рази в обсязі і вийти карамельного кольору. Ось так як на фото виглядає готові профітролі.

      Заварні профітролі з заварним кремом і праліне

      Як приготувати крем для профитролей

      У жовтки всипаємо 35 грам цукру і збиваємо до отримання білої маси.

      Молоко підігріваємо майже до стану кипіння разом з другою половиною цукру (35 гр) і насінням ванілі.

      Потім, тоненькою цівкою починаємо вливати гаряче молоко в жовтки, постійно збиваючи їх, щоб жовтки НЕ заварилися молоком.

      Потім, ставимо все на повільний вогонь, помішувати отриману масу віночком, доводимо її до загустіння і охолоджуємо.

      Заварні профітролі з заварним кремом і праліне

      У остиглий крем додаємо мигдальний екстракт і м'яке вершкове масло. Збиваємо до повного змішування інгредієнтів. Останнім етапом додаємо подрібнене горіхове праліне.

      Заварні профітролі з заварним кремом і праліне

      Як начинити профітролі

      За допомогою кондитерського мішка заповнюємо заварні булочки кремом. Найкраще, якщо зробити невеликий отвір зверху і наповнити кремом.

      Заварні профітролі з заварним кремом і праліне

      Як прикрасити профитроли

      Буде робити два види глазурі.

      Вершки підігріваємо, але не доводимо до кипіння. За 30 мл додаємо в темний і білий шоколад.

      Ставимо на водяну баню і чекаємо, поки вони розтануть.

      Даємо їм трохи охолонути, не можна використовувати глазур в гарячому вигляді, тільки трохи в теплом. Розміщуємо глазурі в корнети, беремо їх в одну руку і покриваємо профитроли.

      Заварні профітролі з заварним кремом і праліне

      При бажанні, можна покривати якимось одним кольором глазурі.

      Заварні профітролі з заварним кремом і праліне

      Смачні домашні профитроли з заварним кремом і праліне готові. Подаємо на святковий стіл як десерт.

      Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

      Рекомендуем

      Смачна новорічна ялинка з профитролей - новорічний торт з карамельним топінгом
      Смачна новорічна ялинка з профитролей - новорічний торт з карамельним топінгом
      Головним атрибутом новорічних свят є, звичайно ж, ялинка. На святковому столі торт з заварного тесту Ялинка з карамельним топінгом займе почесне місце по праву та буде фаворитом уваги в новорічну ніч.
      Вафельний ріжок з кремом з маскарпоне - оригінальний вафельний десерт
      Вафельний ріжок з кремом з маскарпоне - оригінальний вафельний десерт
      Я хочу поділитися рецептом, який не просто допоможе вам приготувати смачний вафельний десерт з кремом з маскарпоне і вершками, а й покаже як правильно підготувати вафельні ріжки для того, щоб вони не
      Пісочні кошички з заварним кремом
      Пісочні кошички з заварним кремом
      Втомилися від банальних тортиків і вам хочеться кондитерського різноманітності? Або, може побут, ь ще не впевнені в своїх силах і боїтеся братися за складні шедеври, але душа просить чогось

      0 комментариев

      Ваше имя: *
      Ваш e-mail: *
      Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
      Введите код:
      X

      Зарегистриваться
      /Войти

      Нагору