Смачна новорічна ялинка з профитролей - новорічний торт з карамельним топінгом
Головним атрибутом новорічних свят є, звичайно ж, ялинка. На святковому столі торт з заварного тесту Ялинка з карамельним топінгом займе почесне місце по праву та буде фаворитом уваги в новорічну ніч. У своєму покроковому рецепті я описала і показала на фото, як приготувати їстівну смачну ялинку, яка покрита хрусткою карамеллю. Хороших всім свят і щасливого Нового Року!
Складові:
- 1 порція профитролей;
- 1 порція праліне з фундука.
Для бісквіта:
- 5 великих яєць Д-0;
- 240 грам цукру;
- 0,5 ч.ложки ваніліну;
- 380 грам пшеничного борошна в / с;
- 2 столові ложки какао;
- 50 грам кедрових горіхів.
Для карамелі:
- ½ склянки цукру (стакан = 250 мл);
- 1,5 столові ложки холодної води.
Для глазурі:
- 2 столові ложки сметани 26% -30%;
- 3 ч.ложки какао;
- 4 столові ложки цукру.
Крем для бісквіта:
- 250 мл вершків 33%;
- 125 грам сиру маскарпоне;
- 100 грам ванільною цукрової пудри.
зміст
- 1 Як приготувати новорічний торт з профитролей з карамельним топінгом
- 1.1 Як спекти бісквіт
- 1.2 Як зробити крем для бісквіта
- 1.3 Як робити глазур з какао
- 1.4 Як зварити карамель
- 1.5 Як зробити новорічний торт у вигляді ялинки
Як приготувати новорічний торт з профитролей з карамельним топінгом
Відразу скажу, що цей десерт складний, він складається з двох видів тіста, крему, карамелі і глазурі. Але, як то кажуть в народі «очі бояться, а руки роблять», а тому, ми не будемо боятися, а почнемо піч смачний торт на Новий рік. Всі приготування я виклала детально описуючи рецепт і супроводжують кожен етап покроково зроблені фото.
Як спекти бісквіт
Яйця збиваємо на високій швидкості в міксері. Коли вони спінилися, всипаємо цукор, ванілін і продовжуємо збивати поки цукор не розчиниться повністю. Потім, всипаємо просіяне борошно і розмішуємо її за допомогою лопатки.
Отримане тісто ділимо на дві рівні частини. В одну всипаємо какао і перемішуємо тісто. До другої частини всипаємо кедрові горішки.
Форму для бісквіта змащуємо маслом, виливаємо тісто і отпекаем при 180 ° С близько 30 хвилин. Обов'язково перевіряємо бісквіти на суху паличку. У підсумку, у нас вийдуть два бісквіта: один з горішками, а інший з какао.
Як зробити крем для бісквіта
Для крему вершки повинні бути добре охолодженими, а маскарпоне кімнатної температури.
Вершки збиваємо на високій швидкості, поки вони не почнуть збільшуватися в об'ємі. У цей момент починаємо всипати цукрову пудру і продовжуємо збивати. Правильно збиті вершки з пудрою збільшені вдвічі і добре тримають форму.
Окремо збиваємо маскарпоне з 4 ст.ложками вершків. Цю масу вводимо в основні вершки за допомогою лопатки.
В кінці всипаємо подрібнене праліне, перемішуємо. Прибираємо в холодильник готовий крем на 40 хвилин.
Після охолодження крему можна промащувати їм коржі.
Як робити глазур з какао
У сотейник кладемо сметану, какао і цукор. Перемішуємо і ставимо на вогонь, продовжуємо перемішувати і кип'ятити на слабкому вогні 3 хвилини.
Гарячої глазур'ю покриваємо бісквіт. Не трудіться її розгладжувати спатулой, так як верх торта буде закритий ялинкою з профитролей.
Як зварити карамель
Всипаємо цукор в сотейник і додаємо воду. Ставимо на вогонь і варимо карамель. Користуватися ложкою в момент приготування карамелі можна. Просто спостерігайте, щоб вона не потемніла більше ніж потрібно. Коли придбає гарний колір, опускаємо ложку в карамель, піднімаємо її і дивимося на краплю. Якщо вона починає капати і переходити в тягнеться стрічку, карамель готова.
Як зробити новорічний торт у вигляді ялинки
Для формування ялинки беремо готові профітролі без шоколадного начинки. Починаємо з великих тістечок і переходимо до більш дрібним за розміром. Одним боком занурюємо профитроли в карамель і встановлюємо їх на торт у формі конуса.
Для прикраси я використовувала фігурки у вигляді зірок з праліне. Для цього, в гарячу карамель я додала заздалегідь подрібнений фундук. Гаряче праліне розклала на силіконовий килимок, розрівняла і тут же вирізала фігурки, поки праліне не встиг застигнути.
Незвичайний, але смачний і красивий новорічний торт з заварного тесту готовий. Залишається тільки дочекатися бою курантів! З таким десертом Новий рік точно буде красивим і солодким!