Домашній курячий рулет з чорносливом в духовці
Пропонований сьогодні пікантний курячий рулет з чорносливом підійде в якості закуски до будь-якого випадку, доповнить святкове меню або прикрасить обідній стіл. Для приготування страви можна брати як грудинку, так і філе з курячих стегенець. Чорнослив краще використовувати не копчений, а сушений - з ним блюдо виходить ніжніше і набагато гармонійніше. Але ви можете спробувати обидва варіанти. Як легко і просто готувати в духовці запечений курячий рулет, демонструє покроково оформлений рецепт з фото.
Складові:
- перець мелений - 2 гр;
- кріп сушений - 3 гр;
- куряча грудка - 1 шт .;
- чорнослив - 60 гр;
- спеції - 5 гр;
- сметана - 2 ст.л .;
- сіль за смаком.
Як приготувати курячий рулет з чорносливом в духовці
Приготування починаємо з підготовки курячого філе. Треба добре вимити грудинку і розрізати на тонкі скибочки. За бажанням, можна і злегка відбити м'ясо. Посолити м'ясні скибочки і поперчити. Скласти на дошці підготовлені шматочки щільно один до одного.
Розрізати чорнослив на половинки і викласти на куряче філе.
Загорнути грудинку в щільний рулет. За необхідності, скріпити краю зубочисткою.
Викласти курячий рулет на фольгу і гарненько змастити сметаною.
Посипати кропом, перцем і спеціями за смаком. Ретельно загорнути курочку в фольгу і відправити в духовку. Температуру виставляю на 180 градусів.
Готову закуску можна подавати до столу як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Для красивої подачі, потрібно просто розрізати філе і прикрасити зеленню або соусом.
Смачний, м'який і ароматний курячий рулет з чорносливом відмінно прикрасить будь-яке застілля. Це просте блюдо з курки смачно як в гарячому вигляді, так і холодною. Воно поєднується з багатьма соусами, овочевими салатами і гарнірами. Приготування такої м'ясної закуски не займе багато часу - всього 40 хвилин і ароматний рулет готовий!