Смачна сира аджика з помідорів і перцю з часником
Улюблений гострий соус моїх домочадців це аджика. Є рецепти цього соусу для зимової заготівлі, з тривалим увариванием і безліччю інгредієнтів. Але для літа у мене є річний рецепт аджики без варіння. Сира аджика з помідорів і перцю за цим рецептом виходить дуже смачна, в міру гостра і трохи солодкувата. Пропоную зробити її разом зі мною, а детальний перевірений рецепт з покроково зробленими фото розкриває всі нюанси приготування.
Інгредієнти для сирої аджики:
- томати - 1 кг;
- перець салатний (краще червоний) - 0,6 кг;
- перець гострий - 1 великий стручок;
- часник - 2 головки;
- сіль - 1 ч.л .;
- пісок цукровий - 3 ст.л .;
- лимонний сік - за смаком, потрібен тільки якщо томат зовсім не кислий.
Як приготувати аджику з помідорів і перцю без варіння
Готувати наш томатний соус дуже просто і швидко. Спочатку потрібно салатний перчик вимити і порізати на половинки. Потім вирізаємо у перцю плодоніжки і виймаємо насіння.
очищаємо часничок.
У гострого перцю відрізаємо верхівку, в стручку робимо невеликий поздовжній надріз і ножичком прибираємо насіння.
З помидорками буде трохи складніше. Спочатку ми томати споліскуємо в холодній воді і легенько надрезаем плоди у верхній частині хрест навхрест.
Потім складаємо помідори в миску і заливаємо їх окропом на одну хвилинку. Після цього гарячу воду зливаємо і обдаємо помідори крижаною водою. Піддягаємо шкірку томатів в місцях надрізів і легко її знімаємо.
Ну, ось і все залишилося тільки перемолоти і змішати всі інгредієнти нашої аджики. Спочатку в чашу блендера закладаємо часник. Перемелюємо його і потім додаємо перець (і салатний і гіркий). Знову все перемелює і виливаємо в глибоку миску. Далі перемелює в блендері томати і додаємо їх до решти інгредієнтів. У нас виходить така красива і ароматна суміш як на фото.
На останньому етапі кладемо в миску сіль з цукром і протягом 3-5 хвилин інтенсивно перемішуємо.
Пробуємо, якщо мало кислоти, можна додати на свій смак лимонний сік.
Сира аджика з помідорів у нас вийшла досить густа, ароматна і солодко-гострий на смак.
Наливаємо аджику в чисту скляну тару і під капроновою кришкою зберігаємо в холодильнику не більше трьох тижнів.
Для тривалого зберігання така аджика без варіння, звичайно ж, не годиться, але із задоволенням поїсти влітку - саме те! Така смакота у Вас в холодильнику довго і не затримається.