Незвичайні ліниві голубці з фаршем, рисом і капустою на сковороді
Ледачі голубці готувати, безсумнівно, простіше звичайних, але і з ними доведеться господині потрудитися. Зате результат приголомшливий! Не вірите? Давайте спробуємо разом їх приготувати. Сьогодні буду готувати незвичайні ліниві голубці з фаршем і рисом з капустою на сковороді. Оригінальність рецепту в тому, що блюдо формувати буду не шарами, як прийнято в класичному рецепті, а у вигляді тефтелей. А в допомогу всім, кого зацікавило блюдо, мій детальний рецепт з фото, який докладно і покроково розкриє перед всі етапи приготування.
Я хочу відразу ж привести весь перелік необхідних продуктів, щоб було легше орієнтуватися на їх наявність у вашому холодильнику. Отже, нам знадобиться:
- цибуля ріпчаста великий - 1 штука;
- капуста свіжа білокачанна - 400 грам;
- рис довгозерний - 100 грам;
- яйце куряче сире - 1 штука;
- м'ясо свинина (не жирне) - 700 грам;
- сіль - 1,5 чайної ложки (1 ложка з гіркою в фарш, а решта на прісаліваніе інших продуктів);
- суміш перців - 1 чайна ложка;
- майонез - 3 столові ложки;
- томатна паста - 3 столових ложки;
- капустяний відвар - 400 мл.
Як приготувати ліниві голубці з фаршем, рисом і капустою на сковороді
Перше, що потрібно зробити, це подрібнити капусту. Я її ріжу невеликими «шашечками». Ширина кожного шматочка, приблизно, 5-7 міліметрів.
На наступному етапі будемо готувати рис. Для цього, обумовлену кількість рису закладаємо в киплячу підсолену воду і варимо рівно 5 хвилин. До готовності крупа дійде в момент основний готування голубців.
Готовий рис відкидаємо на друшляк або сито, і даємо йому час на те, щоб охолонути і обсохнути.
Тим часом, в каструлі знову кип'ятимо воду і закладаємо туди капустяну нарізку. Гасити капусту будемо 5-7 хвилин до напівпрозорості. Після, відкидаємо вміст сотейника на друшляк і даємо капусті охолонути.
Тепер потрібно зробити фарш. М'ясо пропускаємо через м'ясорубку. Перетин решітки, при цьому, має бути мінімальним. Таким же чином поступаємо з цибулею.
До фаршу додаємо рис, капусту, цибулю, яйце, суміш перців і сіль. Кількість останнього інгредієнта ви можете варіювати на власний розсуд.
Ретельно вимішуємо фарш і даємо йому трохи відпочити.
Щоб смачно приготувати ліниві голубці з фаршем і рисом з капустою нам буде потрібно соус. Для цього, з'єднаємо в одній тарілці томатну пасту і майонез в рівних кількостях.
Додамо 400 мілілітрів відвару, в якому варилася капуста, трохи все присолити, і ретельно перемішати. Я, в цьому випадку, завжди користуюся віночком для яєць.
Тепер, правильно формуємо голубці. З фаршу ліпимо руками акуратні котлетки і викладаємо їх на розігріту сковороду з високими бортиками.
Зверху виливаємо соус, намагаючись залити кожен голубець.
Накриваємо сковороду кришкою і чекаємо закипання соусу. Як тільки це сталося, газ зменшуємо до середнього значення і Томім голубці 40-50 хвилин. На той час соус знайде насичено червоний колір і злегка загусне.
Подавати голубці можна, як самостійне блюдо, посипавши свіжою зеленню, або з будь-яким гарніром.
Блюдо виходить дуже ніжним, соковитим і поживним. Особисто в моїй родині такі ліниві голубці з фаршем, рисом і капустою користуються неймовірною популярністю. Сподіваюся, і вам цей рецепт доставить багато позитивних гастрономічних емоцій. Смачного!