Ледачі чебуреки з лаваша - швидко і смачно
Для прихильників простих і смачних страв є один простий рецепт швидких чебуреків. Ця страва дуже зручно. Адже такі ліниві чебуреки з лаваша не вимагають від господині умінь в приготуванні тіста для цієї м'ясної випічки. А начинка для чебуреків може вибиратися в залежності від побажання вдячних дегустаторів, які в навіть в невеликій сім'ї можуть мати дуже різні смаки. Я ж сьогодні буду готувати смачні і соковиті ледачі чебуреки з лаваша з фаршем на сковороді. Мій крок за кроком оформлений рецепт з фото допоможе і вам швидко приготувати цю страву для своїх їдців.
Найпростіший список інгредієнтів для ледачих чебуреків:
- упаковка тонкого лаваша (круглі, 14 штук);
- готовий змішаний фарш (курка-свинина, або свинина-яловичина) 0,5 кг;
- 2 яйця;
- рослинне масло для смаження.
Як зробити чебуреки з лаваша з фаршем швидко
Підготуйте всі інгредієнти для ледачих чебуреків. Купити лаваш можна і великим листом. Тоді його потрібно порізати на квадрати, щоб складати в трикутні за формою чебуреки.
Фарш можна приготувати самим, або взяти охолоджений і додати дрібно порубаний лук, спеції і м'якуш батона.
Викласти на половину листа лаваша начинку, розрівняти на потрібну товщину виделкою. З краю потрібно залишити 1-1,5 см, щоб скласти чебурек.
Змастити краю лаваша збитим яйцем по всьому периметру.
Закрити начинку, накривши протилежної порожній стороною. Краї, змащені яйцем придавити пальцями.
Сформовані чебуреки викласти на розігріту сковороду і смажити з двох боків до рум'яної скоринки, викласти на паперовий рушник або серветки, щоб прибрати зайве масло.
Смачні, соковиті і хрусткі швидкі чебуреки з лаваша готові!
Найприємніше в цьому процесі - чебуреки завжди виходять з хрустким тонким тестом. Начинки досить і вона соковита. За бажанням, можна робити різні складові начинки: м'ясо-гриби, м'ясо-сир-гриби, сир і зелень, картопляну чи капустяну начинку. Так що швидше беріть рецепт на замітку і радуйте близьких цими швидкими ледачими чебуреками з лаваша.