Хрусткі домашні чебуреки з сиром і зеленню без масла смажені на сковороді
Мабуть, чебуреки люблять все. Вони можуть бути з м'ясом, сиром, зеленню і іншою начинкою. Соковитим, хрустким і ситним чебуреками ми зобов'язані кухні тюркських народів. Але якщо захоплюватися чебуреками, то вони можуть відбитися незабаром на нашій талії зайвими сантиметрами. Що можна зробити, щоб цього не сталося? Є вихід і я поділюся таким рецептом. Підказала цей спосіб готування колись давно мамина подруга, що жила довгий час в Азербайджані. Мої покроково зроблені фото з докладним викладом рецепта допоможуть весь процес побачити наочно. Ви зможете швидко засвоїти приготування цієї страви і порадувати себе чебуреками, спеченими на сухій сковороді без масла. Такі чебуреки вже точно не вплинуть на вашу фігуру.
Набір продуктів для чебуреків доступний і, напевно, є в ваших засіках.
тісто:
- борошно - 1, 5 склянки;
- вода - 0,5 склянки;
- соняшникова олія - 1 стол ложка;
- сіль - 0,5 чайн. ложки.
начинка:
- сир твердий - 100 гр;
- зелень: кріп, петрушка, зелена цибуля - по невеликому пучку;
- топлене вершкове масло - 30 гр;
- сіль - щіпка.
Як приготувати чебуреки з сиром і зеленню смажені без олії
Приготуємо чебуречна тісто. Це можна зробити дуже швидко: просіюємо борошно, солимо і утворюємо горбок з борошна. У центр наливаємо масло і підігріту воду. Перемішуємо вміст лопаткою і замішуємо тісто. Контроль - тісто не липне до рук, значить можна ліпити чебуреки.
Тепер займемося начинкою. Сир натираємо крупно. Всю зеленушку: цибуля, кріп, петрушку дрібно шаткуємо. Зелень можна додати за вашим бажанням. Добавки листочків селери, базиліку, кінзи - посилять і урізноманітнюють смак начинки.
Подрібнену зелень викладаємо в миску, злегка підсолюємо і перемішуємо з топленим вершковим маслом.
Тісто розгортаємо в широкий джгут і нарізаємо на рівні частини, з яких потім будемо формувати коржі.
А можна тісто розкачати і вирізати будь-якої формочкой (у мене каструльний кришка).
На коржі розміщуємо начинку і посипаємо сиром. Притискаємо кінці тесту і натискаємо вказівним пальцем по краю чебурека для більш міцного зчеплення тесту. Та й красиво це!
Викладаємо на підігріту сковороду без масла чебуреки і смажимо. У мене помістилося три штуки.
Через 2-3 хвилини міняємо боку і продовжуємо смажити такий же час.
Готові пісні чебуреки гіркою складаємо на блюдо. Якщо хочете - змастіть їх топленим або оливковою олією.
Але і без масла, чебуреки виходять смачними з тягучою смачною стрічкою сиру всередині.
Почастуєте рідних, друзів і, звичайно ж, себе - малокалорійні смачними чебуреками з сиром і зеленню. Смачного!