Листковий картопля запечена з сиром пармезан і бринзою
Цей апетитний рецепт я підгледіла в італійській кухні. Листковий картопля запечена з сиром в духовці виходить не тільки дуже смачним. Блюдо виглядає дуже красиво при подачі, особливо якщо запікати його порційно. Зібране в нього різне поєднання сирних смаків з картопляної прошарком дуже гармонійно. Зовсім нескладно його приготувати, а в результаті на столі з'являться красиві і смачні картопляні башти. Приємного апетиту всім!
Складові:
- 1 кг картоплі;
- 300 грам сиру Пармезан;
- 300 грам сиру бризни;
- 400 мл молока 3,6%;
- 1 цибулина середнього розміру;
- 2 зубчики часнику;
- 1 помідор + петрушка;
- 4 ч.ложки 30% сметани;
- 90 грам моцарели;
- 4 ч.ложки оливкового майонезу;
- 1 пучок кропу;
- ½ ч.ложки приправи для картоплі;
- 1,5 ч.ложки солі;
- щіпка меленого перцю.
Як запекти картоплю з сиром у духовці шарами
Щоб приготувати картоплю запечений з сиром, спершу нам потрібно відварити картоплю.
Очищений картопля заливаємо водою і ставимо варитися до готовності з сіллю і двома зубчиками часнику. А поки картопля вариться, пасеруємо дрібно нашатковану цибулю на вершковому маслі і окремо підігріваємо молоко. Потім вливаємо молоко до цибулі і знімаємо з вогню.
Тепер, будемо готувати сирні начинки для прошарку.
Верхню частину кропу подрібнюємо. В окрему мисочку напираємо бринзу на тертці, змішуємо з кропом і додаємо 2 ч.ложки майонезу.
Пармезан (1/2 частина), також, натираємо на дрібну терку, додаємо видавлений часник через прес і 2 ч.ложки майонезу. Обидві начинки потрібно добре перемішувати, щоб всі інгредієнти поєдналися.
Тепер збираємо нашу картопляну запіканку.
Розігріваємо духовку до 200 ° С. Зварену картоплю відкидаємо на друшляк і повертаємо в каструлю. Додаємо до картоплі гаряче молоко з цибулею, потім додаємо ½ частину натертого пармезану, занурювальним блендером або вручну пюріруем всю суміш.
Встановлюємо кондитерське кільце на пергамент, який краще заздалегідь покласти на стійку форму, на якій будемо запікати підготовлене блюдо. На дно кільця викладаємо 2 столові ложки пюре, потім розподіляємо 1 столові ложки бринзи, знову пюре, 1 ст.ложка начинки з пармезану і закінчуємо пюре.
Прибираємо все сформовані картопляні башти в холодильник на 20 хвилин.
У мене вийшло 4 штуки з заявлених інгредієнтів.
Перед запіканням обережно знімаємо кільця і ставимо в розпечену духовку на 5-7 хвилин.
У момент запікання треба стежити за тим, щоб верх картопляної вежі підрум'янився, а сир не розплавився і не витік. Отже, готові вежі перекладаємо на сервіровочні тарілки. Прикрашаємо часточками помідора і моцарелли. З краю формуємо красиво і викладаємо по однієї чайної ложечки сметани.
За бажанням, можна збризнути оливковою олією помідори з моцарелою.
Листковий картопля з пармезаном і бринзою готовий і подавати його треба поки страва не охололо.