Цвітна капуста в духовці, запечена з яйцем і сиром
Цвітна капуста, на відміну від білокачанної рідні, має більш ніжний смак, та й виглядає вона оригинальней, особливо в гарнірах. У нашій родині цю капустки з задоволенням їдять круглий рік, особливо коли готується кольорова капуста в духовці, запечена з яйцем і сиром. У запеченому вигляді і в поєднанні з сирним омлетом смак у неї виходить, просто, незрівнянний. Як смачно запекти кольорову капусту в духовці розповість мій крок за кроком оформлений рецепт з фото.
Нам знадобиться:
- вилок цвітної капусти;
- 3-4 яйця;
- 140 гр сметани;
- 150-200 гр твердого сиру;
- 50 гр вершкового масла;
- сіль і суміш мелених перців за смаком.
Як приготувати кольорову капусту в духовці з яйцем і сиром
Підготувати все необхідне для страви.
Капусту вимити, розкласти на невеликі суцвіття і дати стекти воді.
Закип'ятити воду, додати сіль і опустити капусту. Після закипання варити ще 10 хвилин.
Викласти суцвіття на друшляк, щоб прибрати зайву рідину.
Яйця змішати зі сметаною, сіллю і спеціями до однорідної маси.
Сир натерти на середній терці.
Додати його до яєчно-сметанному омлету.
Керамічну форму змастити вершковим маслом і розподілити капусту рівномірно всередині форми.
Залити омлетной сумішшю і поставити запікатися в розігріту до 180 градусів духовку.
Середній час готування - близько 30 хвилин, але воно може змінюватися в залежності від можливостей вашої техніки.
Готовий омлет повинен схопитися по всій поверхні, а сир підрум'яниться.
Залишається просто порізати омлет з кольоровою капустою на шматочки, прикрасити зеленню і подати до столу.
Такий овочевий варіант омлету в духовці підійде для дітей і людей, які стежать за фігурою і здоров'ям. Та й спробувавши раз це легке, але ситне блюдо з апетитною сирною скоринкою ви, напевно, будете частіше включати його в своє меню. Цвітна капуста в духовці - це швидко, просто, ситно і корисно.