Простий кекс на сметані з родзинками і ваніллю
Після будь-якої ситної трапези душа просить солоденького. Ви зі мною солідарні? Тоді пропоную вашій увазі дуже простий домашній рецепт кексу на сметані. Його головні особливості - легкість і швидкість приготування, а також легкодоступні інгредієнти. Приготувати смачний сметанний кекс в домашніх умовах дуже легко - просто скористайтеся цим докладним покроковим рецептом.
Складові:
- цукор - 150 гр;
- курячі яйця-2 шт .;
- сметана 15-20% - 250 мл;
- ванілін - 0,5 гр;
- сода - 1 ч.л. (Без гірки);
- борошно - 300 гр;
- родзинки без кісточок - 100 гр.
Як спекти кекс на сметані в духовці
Насамперед потрібно якісно промити родзинки. Найкраще він відмивається в гарячій воді. Просушуємо його паперовим рушником і змішуємо з 2 ст.л. борошна із загальної кількості. Це потрібно, щоб ізюмчік не осів на дно під час випічки.
Включаємо духовку на 180 ° C і беремося за збивання яєць з цукром і ваніліном. Останній можна замінити пакетиком ванільного цукру, відповідно, зменшивши кількість звичайного. Маса повинна посветлеть і збільшитися в обсязі мінімум в 2 рази.
Тепер, можна додати сметану. Перемішуємо все на середній швидкості міксера просто до об'єднання інгредієнтів.
Прийшла черга борошна. Досипаємо її невеликими порціями, попередньо змішавши з содою. Кожен раз перемішуємо на низькій швидкості міксера або вручну - ложкою.
В останню чергу додаємо ізюм, обережно перемішуємо ложкою тісто, щоб розподілити його по всьому об'єму.
Заповнюємо форму для кексу не більше ніж на ⅔ і відправляємо в гарячу духовку. Силіконову форму для випічки спеціально готувати не потрібно, а ось металеву краще змастити маргарином і рясно обсипати борошном.
Час випічки 45-50 хвилин. Можна перевірити готовність дерев'яною паличкою, вона повинна виходити з тіста сухою.
Готовий кекс просто виймаємо з форми. За бажанням його можна посипати цукровою пудрою.
Смачна випічка для затишного домашнього чаювання готова. Смачного!