Наш рецепт » Випічка » Лимонний кекс на сметані і майонезі в духовці

Лимонний кекс на сметані і майонезі в духовці

Сьогодні пропоную господарочкам разом зі мною приготувати шалено смачний, легкий, розсипчастий і ароматний лимонний кекс на сметані і майонезі, без масла і без маргарину. Мої домочадці люблять його не тільки за прекрасні смакові якості, а й за приємний сонячно-жовтий колір, який дає випічці натерта цедра лимона і домашні яйця, додані в тісто. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе без праці спекти простий і дуже смачний лимонний кекс легко, навіть початківцям кулінаркою.

продукти:

Лимонний кекс на сметані і майонезі в духовці

  • яйця-2 шт .;
  • майонез (67%) - 150 гр;
  • сметана (20%) - 100 гр;
  • борошно - 1 склянка;
  • цукровий пісок - 170 гр;
  • пекарський порошок - 2 ч.л .;
  • лимон - 1 шт.

Перед тим як почнемо готувати, я хочу дати корисні рекомендації по вибору продуктів.

У моєму рецепті лимонного кексу відсутня маргарин або вершкове масло, функція жирів тут відводиться майонезу і сметани. Тому, низькокалорійний (легкий) майонез і нежирна сметана для приготування кексу не підійдуть. Чим жирніше майонез і сметана, тим більш розсипчастим буде готова випічка.

Яйця я додавала домашні і завдяки яскравим красивим жовтків у нас вийшло симпатичне тісто жовтого кольору. Магазинні яйця на смак кексу не вплинуть, але вигляд у нього буде більш блідий.

Як приготувати лимонний кекс на сметані і майонезі

Насамперед нам потрібно лимон обшпарити окропом, що б видалити з шкірки гіркуваті ефірні масла. Потім, на дрібній тертці натираємо верхню жовту шкірку лимона.

Лимонний кекс на сметані і майонезі в духовці

Далі, лимончик перерізуємо навпіл, вилочкою вибираємо з нього кісточки і видавлюємо сік руками або за допомогою спеціальних пристосувань.

Лимонний кекс на сметані і майонезі в духовці

На наступному етапі в блендері збиваємо цукор, сметану, сік лимона, майонез і яйця.

Лимонний кекс на сметані і майонезі в духовці

Борошно я просіяла заздалегідь, пекарський порошок (розпушувач) змішуємо з борошном.

Рідку частину тесту починаємо невеликими порціями додавати в миску з борошном і перемішуємо ложкою.

Лимонний кекс на сметані і майонезі в духовці

Коли тісто для кексу стане однорідним без грудочок, кладемо в нього натерту цедру лимона і перемішуємо ще раз.

Лимонний кекс на сметані і майонезі в духовці

 Я пекла свій кекс у великій силіконовій формі і в маленьких одноразових паперових формочках.

Силіконову і паперові форми додатково годі й змащувати, просто заповнюємо їх тестом на одну третину і ставимо випікати в прогріту духовку на середній вогонь.

Лимонний кекс на сметані і майонезі в духовці

Великий кекс у мене був готовий за сорок хвилин, а маленькі кексики зарум'янилися вже через двадцять хвилин випікання.

Ось таку рум'яну випічку я дістала з духовки і тепер вона остигає.

Лимонний кекс на сметані і майонезі в духовці

Простий і смачний розсипчастий кекс з лимонним смаком і ароматом можна подавати до столу просто посипавши цукровою пудрою, але я вирішила на цей раз на випічку нанести цукрову глазур з желатином.

Лимонний кекс на сметані і майонезі в духовці

Маленькі кексики з білосніжними верхівками ну дуже симпатичні вийшли.

Лимонний кекс на сметані і майонезі в духовці

Якщо хочете додатково прикрасити випічку, поки глазур не застигла можна посипати її кондитерської посипкою, прикрасити ягодами, сухофруктами або топінгом, як це зробила я.

Лимонний кекс на сметані і майонезі в духовці

Дивлячись на фото кексу в розрізі ну просто слинки біжать.

Лимонний кекс на сметані і майонезі в духовці

Спробуйте і ви спекти лимонний кекс на майонезі і сметані по запропонованим рецептом. Впевнена, що ваші домочадці гідно оцінять ніжну і смачну домашню випічку.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору