Пиріг зі сливами, рецепт пирога з сливою «угорка»: відкритий, пісочний, швидкий і дуже смачний
Пиріг зі сливами, спечений за цим рецептом виходить настільки смачний, що якщо ви спече його раз, то будете повертатися до цього рецепту пирога з сливою знову і знову.
Окремо хочу сказати, що сливи слід брати тільки сорту «Угорка». Вона ж «Угорка» і ще її іноді називають чорнослив. Це тому, що з сливи цього сорту роблять сухофрукти, які так і називаються - чорнослив. Але переходимо до того як приготувати пиріг за цим рецептом.
І так, щоб приготувати пиріг зі сливою нам знадобиться:
Сахара - ¾ склянки і 2 столові ложки на посипання слив,
Вершковий маргарин - 120 гр,
Борошно - 1 склянка,
Яйця - 2 шт.,
Сіль - 1 щіпка,
Кориця - 1 чайна ложка,
Зливи - 15 шт.,
Сода або розпушувач для тіста - 1 чайна ложка.
Тепер покроково, як приготувати тісто для пирога зі сливами.
Масло з'єднуємо з цукром і добре розмішуємо.
Продовжуємо розмішувати (можна збивати міксером) і додаємо по одному всі яйця.
Додаємо борошно і соду або розпушувач.
Перемішуємо - і все! Приготування тесту для пирога закінчено.
Переходимо до наступного етапу - як приготувати пиріг або точніше - скласти.
Форму для випічки змащуємо маслом і посипаємо борошном.
Викладаємо раскатанное між двома пергаментними паперами тісто.
Зливи ділимо на половинки і виймаємо кісточки.
Викладаємо на тісто зрізом вгору злегка вдавлюючи половинки слив в тісто.
2 столові ложки цукру змішуємо з корицею і присипаємо цією сумішшю сливи.
Пиріг зі сливами ставимо в заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
Оооо, яке ж диво відбувається тут з нашою сливою !!! З непоказною зеленої вона на очах перетворюється в червоно-бурштинову.
Виймаємо з духовки і посипаємо цукровою пудрою або шоколадною глазур'ю, а можна і збитими вершками! А можна морозивом ... а можна і просто так - з чаєм!
Спробуйте приготувати дуже смачний, швидкий, пісочний відкритий пиріг зі сливами.