Самий смачний пиріг - шоколадний Брауні
Дуже смачний шоколадний пиріг Брауні отримав свою назву за насичено-темний коричневий колір готової випічки. Найскладніше в цьому рецепті - це втриматися і не з'їсти пиріг за раз в поодинці! Все інше простіше простого! Мій крок за кроком оформлений рецепт з фото стане в нагоді всім ласунам і любителям шоколадної випічки.
Для шоколадного пирога підготуйте наступні інгредієнти:
- шоколад гіркий або темний - 100 гр;
- вершкове масло - 120 гр;
- цукор - 100 гр;
- борошно - 80 гр;
- яйце - 2 штуки;
- розпушувач - 1/2 ч.л.
Як приготувати шоколадний Брауні
Починаючи готувати, підготуйте необхідні складові майбутньої шоколадної випічки. Масло і яйця повинні бути кімнатної температури.
Для Брауні я використовую гіркий або темний шоколад, але якщо ви не їх любитель, можна взяти і молочний, але тоді і колір пирога вийде світліше, а смак м'якше.
Вершкове масло і шоколад поділіть на шматочки і поставте на водяну баню або в мікрохвильову піч, щоб їх розтопити.
Злегка остудіть масу, додайте яйця і цукор і перемішайте віночком до однорідного стану.
Просійте борошно з розпушувачем і додайте до яєчно-шоколадній масі.
Швидко перемішайте і вилийте в підготовлену форму. Я додатково застеляють її пергаментом - тоді пиріг без проблем виходить з форми.
Поставте в розігріту до 180 градусів духовку і засікайте 15 хвилин! Рівно стільки печеться це чарівне шоколадне задоволення!
Вийміть готовий шоколадний Брауні з духовки, дайте трохи охолонути і акуратно зніміть папір. Перекладіть пиріг на блюдо.
Можна порізати на шматочки довільної форми або класично - невеликими квадратами. Якщо вам подобається - посипте пудрою для контрасту.
У процесі випічки, будинок заповниться неймовірно-шоколадним ароматом і все неодмінно збіжаться дізнатися, що це за вабить запах з кухні! А коли вони спробують це шоколадне творіння - то швидкий в приготуванні пиріг - шоколадний Брауні - стане найпопулярнішим на вашій кухні.
Приємного вам апетиту, любителі шоколадних насолод!