Наш рецепт » Десерти » Фондан шоколадний - хрусткі кекси з рідкою начинкою всередині

Фондан шоколадний - хрусткі кекси з рідкою начинкою всередині

Фондан шоколадний - ласощі з характером. Особливість його в тому, що при випіканні серединка повинна залишитися рідкої, а бісквітне тісто стати хрустким.

Щоб класичний шоколадний фондан спекти правильно - потрібно дотримуватися п'ять простих правил:

  • розтоплений шоколад повинен бути температури тіла;
  • щоб начинка після випікання залишилася рідкою, десерт необхідно поставити в холодильник на 30-60 хвилин;
  • форму для випікання присипається какао порошком, щоб кекси легко з неї виймались;
  • тісто не можна довго вимішувати інакше його структура стане занадто щільної;
  • час випікання не більше 8-10 хвилин.

Французький десерт з бісквітного тіста з теплим рідким шоколадом усередині називають ще лавою, а іноді можна зустріти в меню ресторанів це ж блюдо як «шоколадний вулкан». Мій простий і покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам пригостити рідних цим смачним і вишуканими ласощами.

Складові:

Фондан шоколадний - хрусткі кекси з рідкою начинкою всередині

  • шоколад чорний - 200 гр;
  • масло вершкове - 100 гр;
  • яйце - 3 шт .;
  • борошно - 60 гр;
  • цукрова пудра - 60 гр;
  • ягоди;
  • м'ята.

Як приготувати шоколадний фондан з рідкої начинкою

Розтопимо шоколад на водяній бані. Для цього, поставимо миску з поламаною плиткою на ємність з водою і почнемо розігрівати. Регулюйте процес нагрівання рідини, періодично вимикаючи вогонь, якщо вода занадто сильно кипить. Ні в якому разі не слід розмішувати шоколад інакше він згорнеться.

Фондан шоколадний - хрусткі кекси з рідкою начинкою всередині

Як тільки шоколад розтанув вводимо в нього вершкове масло, знімемо з водяної бані і ось тепер вимішуємо.

Фондан шоколадний - хрусткі кекси з рідкою начинкою всередині

Маса повинна стати однорідною, схожою на ганаш.

Фондан шоколадний - хрусткі кекси з рідкою начинкою всередині

Зіб'ємо яйця до збільшення в розмірі в два рази і, додавши цукрову пудру, продовжуємо доводити масу до потрібної консистенції. Якщо борозенка, зроблена на піні, затягується повільно яйця збиті досить.

Фондан шоколадний - хрусткі кекси з рідкою начинкою всередині

Тоненькою цівкою вводимо шоколад в яйця і знову вимішуємо.

Фондан шоколадний - хрусткі кекси з рідкою начинкою всередині

Дуже акуратно додаємо просіяне борошно і перемішуємо лопаткою. Блендер в цьому процесі використовуватися не повинен, інакше структура тесту втратить необхідну пишність.

Фондан шоколадний - хрусткі кекси з рідкою начинкою всередині

Розливаємо шоколадний десерт за формами і відправляємо в холодильник на 30-60 хвилин. Цей маленький секрет допоможе домогтися ефекту рідкої серединки.

Фондан шоколадний - хрусткі кекси з рідкою начинкою всередині

Наші шоколадні кекси застигли, саме час відправити їх в розігріту до 180 ° духовку рівно на 8-10 хвилин, поставивши деко на найвищу полицю.

Фондан шоколадний - хрусткі кекси з рідкою начинкою всередині

Класикою подачі шоколадного фондан вважається його презентація з кулькою морозива, ягодами і м'ятою в якості прикраси. Щоб повною мірою насолодитися смачними хрусткими кексами з рідкої начинкою, подавати бісквітний десерт потрібно гарячими.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору